Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı.

İlk devir teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

“TÜRK MİLLETİNDEN HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ İSTİYORUM”

Yer Bilimci Naci Görür’den Malatya depremi açıklaması! Yer Bilimci Naci Görür’den Malatya depremi açıklaması!

Törende konuşan Varank, “Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. Görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu bir takım çalışması. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biz nasıl görevimizi yerine getirdiysek arkadaşlarımız da görevlerini yerine getirecek. Biz iyi niyetle çalışmaya gayret ettik ama eksikleriniz olabilir. Bu manada arkadaşlarımdan ve aziz Türk milletinden haklarını helal etmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ HAMLESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Varank’ın konuşmasının ardından sözü alan Mehmet Fatih Kacır, “Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bazılarına büyük işler yapmak nasip olur. Siz 5 yıllık görevinizde bunları yaptınız, bize örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Türkiye'nin otomobili, 60 yıllık rüya sizlerin görev süresinde yapıldı. Teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR