Van Gürpınar’daki Zernek Baraj’nda 'Su sesi' ismini verdiği bir türkü besteleyen Aydın Aydın, yaptığı türkünün klip çekimlerini ise Hakkari'deki Kaval Şelalesi ile su çekilmesinin yaşandığı Zernek Baraj Gölü'nde yaptı. Türkücü Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Zernek Baraj Gölü'ndeki çamurda da emekleyerek gözyaşı döktü.

AYDIN AYDIN KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN VAN’DA KLİP ÇEKTİ

Okullar yarın tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi Okullar yarın tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi

Çevre, doğa katliamları, trafik, kadına yönelik şiddet, koronavirüs gibi olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, çektiği kliplerle gündeme gelen türkücü Aydın Aydın, bu kez de kuraklık ve su sıkıntısına dikkat çekmek için 'Su sesi ' ismini verdiği türküyü besteledi.

Türkünün klip çekimlerini Hakkari'de yapan Aydın, Kaval Şelalesi'ne girip su sıkıntısına dikkat çekti. Türkücü Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Zernek Baraj Gölü'ndeki çamurda da emekleyerek gözyaşı döktü. Sanatçı Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Zernek Baraj Gölü başta olmak üzere birçok sulak alanın çölleştiğini söyledi.

 “TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN BU GÖREV HEPİMİZİN. LÜTFEN SUYA SAHİP ÇIKALIM"

Sanatçı Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Zernek Baraj Gölü başta olmak üzere birçok sulak alanın çölleştiğini söyledi. Aydın, "Her taraf kurudu. Çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı bir dünya bırakmadık. Buzullar eriyor. Hakkari'nin Cilo-Sat Dağları'ndaki bölgede buzullar erimeye başladı. Çünkü biz suyun kadrini, kıymetini bilmedik. Suyu israf ettik, suyu kirlettik, sahip çıkamadık ve bugün de su maalesef bizi bırakıp gitti. Aslında çok geç değil. Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Lütfen bu suya sahip çıkalım, suyu israf etmeyelim kirletmeyelim. Temiz bir dünya için bu görev hepimizin. Lütfen suya sahip çıkalım."

Editör: Necmettin Dursun