ŞEHRİVAN HABER: ÇETİN DEMİR

İskele Caddesi’ne bağlı Selimbey Mahallesi’nde İpekyolu Belediyesi tarafından yürütülen yol genişletme çalışmaları sürerken, mahalle sakinleri de çalışmalar sırasında su kanallarının korunmasını istiyor. 

İskele Caddesi’ne bağlı Selimbey Mahallesi’nde İpekyolu Belediyesi tarafından yürütülen yol genişletme ve bakım çalışmaları sürüyor. Mahalle sakinleri de çalışmalar sırasında su kanallarının korunmasını istiyor. Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan mahalle sakinleri “Bahçelerimiz çok az sayıda da kalsa yeşilliğimizi korumak istiyoruz.” Çağrısında bulundu. 

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BELEDİYEYE ÇAĞRI! 

Mahallede yollar genişletilirken, su kanallarının kapatıldığına dikkat çeken Selimbey Mahalle sakinleri, belediye çağrıda bulunarak “Milattan önce binlerce sene evvel Van'ın ovasını sulamak için Şamran'dan su gelmiş, Van sulanmış. Ama bugün o Şamran suyu toprakla buluşturulmadan göle dökülmek isteniyor ve kanallarımız iptal ediliyor. Bizim belediyeden ricamız yol yapılırken kanalların üstünün kapatılmasın. Kanalların işlevi devam edilmeli. Bahçelerimiz çok az sayıda da kalsa yeşilliğimizi korumak istiyoruz. Sokaktaki çalışmalar sırasında kanalın korunmasını istiyoruz. Diğer taraflarda yapılan hataların bu sokakta yapılmamasını diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Bakımevindeki dayak dehşeti kamerada Bakımevindeki dayak dehşeti kamerada

Editör: Ömer Aykaç