ŞEHRİVAN ÖZEL: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ

Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakan Van, havaların ısınmasıyla birlikte bambaşka bir güzelliğe büründü. Bahar mevsiminin gelmesiyle Van’ın doğası adeta büyülerken, badem ağaçlarının da çiçek açması kentin güzelliğine apayrı bir güzellik katıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olan Akdamar ve Çarpanak Adası’nda çiçek açan badem ağaçları Van Gölü’nün mavisiyle bütünleşince eşsiz bir görüntü imkanı sağlıyor. Badem ağaçlarının çiçek açması ile farklı bir güzelliğe bürünen Akdamar Adası ile Çarpanak Adası bu sıralar yoğun ilgi görüyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler milyonlar tarafından izlenilirken, bu güzellikleri yerinde görmek isteyenler adalara akın ediyor. Van’da son zamanlarda yoğun ilgi gören bu adalarla ilgili Şehrivan’a konuşan isimler yoğun ilgiye dikkat çekerken, seneye için ‘badem çiçeği festivali’ önerisinde bulunmanın yanı sıra Akdamar Adası’nın da akşam gezilerine açılması gerektiği gibi önerilerde bulundu. 

PİŞKİN: BADEM AĞAÇLARI VE VAN'IN EŞSİZ DOĞASI BU SENE ÇOK GÜZEL BİR ETKİ BIRAKTI

Gagik Tour Yönetim Kurulu Başkanı Engin Pişkin, badem ağaçları çiçeklerinin Japonya'daki sakura çiçekleri gibi bir etki bıraktığını dile getirerek, “Van’da tam bu mevsimde açan badem ağacı çiçekleri tüm Türkiye'de, Japonya'daki sakura çiçekleri gibi bir etki bıraktı. Yeşilin, mavinin ve çiçek açan badem ağaçlarının çok güzel tonları buluştu. Bunların hepsini bir arada görmek çok zor. Özellikle sosyal medyayı çok iyi kullanan kişiler tarafından bu güzellikleri herkes görme imkânı buldu. İnsanlar hayranlıkla bu manzarayı izliyor. Badem ağaçları ve Van'ın eşsiz doğası bu sene çok güzel bir etki bıraktı. Biz badem çiçeği turları yapıyoruz. Turlarımız var. Çok güzel geçiyor. Bu etkinin Van'da hissedilmesi, özellikle nitelikli turistin Van'a artık yönünü dönmesi çok kıymetli” dedi. 

“HERKES BU GÜZELLİKLERİ GÖRMELİ”

Pişkin, adaya gitmek için insanların birbiriyle yarıştığını belirterek, “Çarpanak Adası, Adır Adası ve Akdamar Adası'nda şu dönemde çok güzel bir görüntü ve manzara var. Badem ağaçları rengârenk. Akdamar Adası, yeşillik, gölün sürekli renk değişmesi ve Artos Dağı ile olan bütünlük. Akdamar Adası'nda insanların sıraya girdiğini gördüm. İnsanlar adaya gitmek için birbiriyle yarışıyordu. Çünkü sadece 10-15 gün süren bir güzellik bu. Ama Van'da güzellikler bitmez. Ters laleler dönemi başlayacak. Balık göçü başlayacak. Yayla turizmimiz başlayacak. Bu güzellikleri sürekli gündemde tutmak lazım. Herkes gelip Van'ın bu güzelliklerini görmeli” ifadelerini kullandı. 

TURİZMİ CANLANDIRMAK İÇİN YENİ ÖNERİLER: AKDAMAR ADASI AKŞAM TURLARINA AÇILMALI

İlginin çok yüksek olduğunun altını çizen Pişkin Akdamar Adası’nın akşam gezilerine açılması gerektiğini aktararak şunları söyledi: “İlgi çok yüksek. Geçen sene Akdamar Adası'nda bir çevre düzenlemesi yapılması, altyapı çalışmalarının yapılmasının da çok etkisi oldu. Ama bunun devamında en önemli etkinin Akdamar Adası'nın gece turlarına açılması ve gece de gezdirilmesi olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte adada bu hafta akşam vakti bir müzik etkinliğinin yapılmasının Türkiye'de ve dünyada ses getireceğini düşünüyorum. İnanılmaz bir ses getirecek. Van'ın doğası o kadar güzel ki. Her mevsimde görülmesi gereken bir il. Doğasıyla, tarihi yapısıyla, güzellikleriyle muhteşem bir şehir. Adalarımızda tarih var. Herkesi Van'ın güzelliklerini görmeye davet ediyorum.”

TURİZMCİ YÜKSEL’DEN ‘BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ’ ÖNERİSİ

Badem çiçeği festivali önerisinde bulunan Haldi Otel Sahibi Yunus Yüksel, “Badem ağaçları görsel olarak tabiat harikası diyebiliriz. Akdamar Adası’nda badem ağaçları çok fazla. İranlılar 12 ay boyunca yaz-kış olarak geldikleri zaman tarihi eserleri görmek istediğinde ilk gittikleri yerlerden bir tanesi Akdamar Adası’dır. Kiliseyi gezdikleri zaman oranın iklimiyle beraber adaya giderken tekneye binmeleri bir destinasyon oluyor. Bu da Van’a daha çok turist gelmesini sağlıyor. Tanıtım ne kadar çok olursa Van’a daha çok gelen olur. Van’da da badem çiçeği festivali veya benzeri bir etkinliğin yapılması gerekiyor. Bu tür etkinlikler Van için faydalı olur. Van’da ne kadar etkinlik olursa o kadar iyi olur. Turist artışı da olacaktır” diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt

“HAVANIN ISINMASIYLA BİRLİKTE VAN’A DAHA ÇOK TURİST GELECEK”

Yüksel, 15 Mayıs’tan itibaren İranlıların Van’a yoğun şekilde geleceğini dile getirerek, “Sadece Akdamar Adası değil Van Kalesi’ne de son günlerde rağbet var. Havanın ısınmasıyla birlikte Van’a daha çok turist gelecektir. Turizm sezonu batı illerinde 15 Nisan’da değil 15 Mayıs’ta başlıyor. Biz en fazla İranlı turist çekiyoruz. En çok turist aldığımız ülke İran olduğu için bu sürede Van’a akın etmeye başlayacaklardır. Bu süreden sonra rezervasyonların daha çok olacağına inanıyoruz. Bu sürede otellerdeki doluluk oranı artacaktır” diye aktardı.

Editör: Necmettin Dursun