ŞEHRİVAN HABER - Mayıs 2023’te yapılacak olan seçimlerle ilgili kararname çıkması sonrası kulisler bir anda hareketlendi. Partiler aday adaylığı başvurusu almaya başlarken, Van’da da Ak Parti cephesinde her yıl yaşanan yoğunluk yeniden başladı.

Oğuz: “Van’a yeni bir yönetim modeli öneriyoruz” Oğuz: “Van’a yeni bir yönetim modeli öneriyoruz”

Başvuru yoğunluğu devam ettiği sırada kamuoyunda bazı isimlerin sorulduğu ile ilgili anket iddiaları konuşulmaya başlandı.

O iddia Şehrivan Gazetesi Medya grup başkanı tarafından da paylaşıldı. Aykaç yaptığı bir paylaşımda: “Bir anket şirketi Van'da Ak Parti milletvekili adaylarını sormak için telefon aramaları gerçekleştiriyor. Sırasıyla Abdulhamit Gül, Kayhan Türkmenoğlu, Salih İlci ve Abdulahat Arvas’ı soruyorlar. Özellikle bu isimlerin sorulma sebebini bilmiyorum ama böyle bir bilgi var elimde.” Sözlerine yer verdi.

MUSTAFA ŞEN: ANKETİ PARTİ MERKEZİ YAPMADI

Aykaç daha sonra bu iddialarla ilgili gerçekliği araştırırken, o anket yetkili isimler tarafından AK Parti’nin yetkili isimlerine soruldu.

Şehrivan’ın ulaştığı bilgiye göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, söz konusu anketin parti eliyle yapılan bir anket olmadığını, bu isimlerin kesinlikle sorulmadığını ifade etti. Şen’in bu isimlerin özel şirketler tarafından yöneltilme ihtimali olduğu yönünde bir izahatı olduğu bilgisine de ulaşıldı.

Editör: TE Bilisim