Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, partiler arasındaki ittifak çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

İTTİFAKTA CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KONUSU NETLEŞTİ

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı yapılan son toplantıda seçime girme yeterliliği olan partilerin kendi ad ve logosunu kullanması, yerelde ise işbirliklerine gidilmesi kararı alınırken, cumhurbaşkanı adaylığı konusu da netleşti.

BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLANACAK

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından basın toplantısıyla tutumunu açıklayacak.

ADAY ÇIKARILMAYACAK

DEVA Partisi Van'da üç ilçe belediye başkan adayını açıkladı DEVA Partisi Van'da üç ilçe belediye başkan adayını açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazın olmadığı belirtilirken, tutumun doğrudan Kılıçdaroğlu'na destek şeklinde olmayacağı ancak aday çıkarılmayacağı ve Kılıçdaroğlu'nun işaret edileceği kaydediliyor.

Editör: TE Bilisim