ŞEHRİVAN ÖZEL - Cumhur İttifakı'nın en önemli ortaklarından olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa ve iller ile ilgili açıklaması bir çok kentte hareketlilik ve heyecan yarattı.

Yeni anayasa sürecinden söz ederken Türkiye'de il sayısının 100, ilçe sayısının da 1000 olacağının işaretini veren Bahçeli'nin o açıklamasından sonra gözler il olmayı bekleyen ilçelere çevrildi.

CANLI TAKİP | VAN ERCİŞ 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP | VAN ERCİŞ 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

BAHÇELİ BU KEZ NET KONUŞTU

Devlet Bahçeli, Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiğini söyleyen Bahçeli'nin ardından hangi ilçelerin il olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı."

O İLLER ARASINDA ERCİŞ DE VAR!

Bahçeli'nin o açıklaması sonrası Erciş'in de il olacak ilçeler arasında yer aldığı haberi bültenlerde yer aldı. Son yıllarda da adı il olacak ilçeler arasında en çok anılan ilçelerden birisi olan Erciş'in 19 ilçeden oluşan listede yer aldı.

HANGİ İLÇELER İL OLACAK?

Polatlı, Ankara

Yüksekova, Hakkari

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Siverek, Şanlıurfa

Ergani, Diyarbakır

Cizre, Şırnak

Nazilli, Aydın

Edremit, Balıkesir

Alanya, Antalya

Manavgat, Antalya

Lüleburgaz, Kırklareli

Bandırma, Balıkesir

İskenderun, Hatay

İnegöl, Bursa

Ünye, Ordu

Kozan, Adana

Fethiye, Muğla

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

Akhisar, Manisa

Çorlu, Tekirdağ

Ereğli, Konya

Elbistan, Kahramanmaraş

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ / ÇETİN DEMİR