Van Valiliği ve çevre illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) bölge genelinde etkisini artırması beklendiğini belirterek kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi hadiselere karşı dikkatli ola konusunda uyardı.

Van Valiliğinin yaptığı açıklamada “Bölgemiz genelinde aralıklı olarak görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) bölge genelinde etkisini artırması beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Erciş, Özalp, Saray) sabah saatlerinden sonra, Hakkari çevrelerinde ise öğle saatlerinden itibaren aralıklarla kuvvetli yağış şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Ayrıca bölgemiz genelinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması beklendiğinden; yağışların, yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir.

YAĞIŞ ANINDA KUVVETLİ RÜZGARLA BİRLİKTE AĞAÇ DEVRİLMESİNE KARŞI TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKMEKTEDİR

Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı! Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı!

Bölgesel olarak görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ