YSK, Abdullah Zeydan kararının gerekçesini açıkladı.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK), DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan için verdiği gerekçeli kararını açıkladı. YSK, Abdullah Zeydan kararının gerekçesini açıkayarak Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı yok hükmünde sayarak Abdullah Zeydan'nın seçilme yeterliliği taşıdığına karar verdi.

Yüksek seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nin 29/3/2024 tarihli karar yok hükmünde olsa da bu haliyle de henüz kesinleşmemiştir. Abdullah Zeydan'ın şeklen de olsa seçim takvimine uygun olarak süresinde ibraz edilmiş ve kabul edilmiş, kesinleşmiş bir yasaklanmış hakların geri verilmesi kararının bulunduğu için 31 Mart 2024 oy verme günü itibarıyla, seçilme yeterliliğini taşımaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri almıştı. Ardından Van İl Seçim Kurulu, Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliğini taşımamasını gerekçe göstererek mazbatayı Abdullat Arvas’a vermişti. Alınan karar büyük tartışma yaratmış ve Dem Parti, İlçe seçim kurulunun aldığı kararı YSK’ya taşımıştı. YSK, Van İl Seçim Kurulunun aldığı kararı iptal ederek mazbatayı yeniden Abdullah Zeydan’a verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ