Android 15 güncellemesini alacak telefon modelleri açıklandı! İşte tam liste.. Android 15 güncellemesini alacak telefon modelleri açıklandı! İşte tam liste..

Sosyal medyada paylaşılan bir videonun, Van’da görülen dev bir yılanı gösterdiği iddia edildi.

GÖRÜNTÜLER GÜNCEL DEĞİL

Teyit.org’un haberine göre; Videoyu internette tersine görsel arama yöntemiyle aradığımızda görüntülerin en erken 2018 yılında bu yana dolaşımda olduğu anlaşılıyor. 21 Ekim 2018 tarihinde Jason Moolman adlı bir YouTube kanalına yüklenen videoyu incelediğimizde, videonun Güney Afrika’nın Ballito bölgesindeki bir çiftlikte çekildiği ve bir piton yılanını gösterdiği bilgisine ulaşıyoruz.

Farklı birçok sosyal medya paylaşımında da iddiaya konu görüntülerin bir kaya pitonunu gösterdiği belirtiliyor. Videoda görülen yılan ile kaya pitonu görselleri karşılaştırıldığında da benzerlikler belli oluyor. Güney Afrika’nın Ballito bölgesini internet üzerinde araştırdığımızda, piton yılanlarının sık sık sokaklarda dolaştığına dair birçok haberin yapıldığı da görülüyor. Bölge yılan avcılarının da gözdesi. Kaya pitonu genel olarak Afrika kıtasında yaşıyor. Türkiye’de bu türün bulunduğuna dair bir bilgi yok. Kaya pitonu hayvanat bahçesi gibi yerlerden kaçmış olabilir. Ancak Van’da bu yılan türünün bulunabileceği bir hayvanat bahçesi de bulunmuyor.

Editör: Necmettin Dursun