ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı her hafta düzenli olarak yaptığı basın açıklamasıyla kentin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Okulların açılmasına günler kala okul telaşı ve alışverişi başlarken, il başkanı Özay İlhan da okul masraflarının aileleri kara kara düşündürdüğünü vurgulayarak, ailelere her dönem başında destek verilmesi gerektiğini belirtti.

“İĞDENEN İPLEĞE HER ŞEYE ZAM GELİYOR”

Eğitim masraflarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Bu hafta okullar açılıyor ve okul masrafları aileleri kara kara düşündürüyor. Çocukları ilköğretimde okuyan aileler kırtasiye, kılık kıyafet, servis ücretleri, beslenme başta olmak üzere birçok konuda çocuklarının masraflarını nasıl karşılayacağının derdine düşmüş durumda. Üniversite öğrencilerinin durumu ise çok daha kötü özellikle Van’dan başka bir şehre gitmeye kalkan öğrenci ilk anda uçak ya da otobüs biletlerinin yüksekliğiyle karşılaşıyor. Ev kiraları, yurt ücretleri yeme içme kılık kıyafet ders kitapları kırtasiye araç gereçleri bir de okul harçları bir öğrencinin masrafının aylık en az asgari ücretten fazla olduğu bir ülke haline aldık.”

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

İlhan, “Bu yıl başka şehirlerde ki üniversiteleri kazanan birçok aile evlatlarını okula gönderme konusunda ciddi tereddütler yaşamamaktadır. Her geçen gün iğneden ipliğe her şeye zam gelmektedir. Eskiden vatandaşlar dişinden tırnağından arttırıp evlatlarını iyi bir eğitim aldırma derdindeydi, geldiğimiz noktada dişten tırnaktan bir şey artmamakta ve insanlarımız çaresizlikle karşı karşıya kalmış durumdadır. Ayrıca ülke genelinde kaldırılan sadece İstanbul, Şanlıurfa ve Van’da devam eden sabahçı öğlenci uygulamasıyla sabahçı çocuklar karanlıkta okula gitmekte, öğlenci çocuklar akşam karanlıkta okuldan gelmektedir. Van’da alt yapı eksikliklerinin giderilip ivedi olarak tam zamanlı eğitime geçilmelidir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak buradan iktidara çağrıda bulunuyoruz. İlköğretimde çocukları bulunan ailelere dönem başlarında 10.000 TL, yükseköğretimde çocukları olan ailelere her dönem başında 20.000 TL destek verilmelidir.”

Editör: Şaban Beyazsaç