ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM

Seçime 1 gün kaldı. Bu seçimde 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni milletvekilleri belli olacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük illerinden biri olan Van’da da seçim heyecanla beklenirken, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan seçimle ilgili Şehrivan’a açıklamalarda bulundu. İlhan açıklamasında, “Van’da renksizliğin önüne geçeceğiz” dedi.

İLHAN: MİLLET İTTİFAKI’NA BÜYÜK BİR İLGİ SÖZ KONUSU

AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

İlhan, Van’da halkın Millet İttifakı’na ilgisinin olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle başladı: “14 Mayıs seçimlerinin ülkemize, bölgemize, şehrimize, insanlığa hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah kimsenin burnu kanamadan seçim sonuçlanır. İnşallah seçim ülkemiz için hayırlı olur. Gittiğimiz her yerde Millet İttifakı’na beklediğimizden çok daha fazla büyük bir ilgi söz konusu. Toplumun her kesiminden insan artık değişimin şart olduğunu ve değişimin bu seçimle olacağını, Millet İttifakı’nın yanında olduklarını söylüyorlar. Sahada ciddi anlamda gencinden yaşlısına, köylüsünden kentlisine, kadınından erkeğine, toplumun her kesiminden insan bir değişimin olması gerektiğini ve Millet İttifakı ortak aklının ülkeyi yönetmesi gerektiğini ifade etmektedir. 14 Mayıs’ta kazanan da Millet İttifakı olacaktır.”

“MİLLET İTTİFAKI VAN’DA EN ÇOK OY ARTTIRAN EKİP OLACAK”

Millet İttifakı’nın Van’da en çok oy arttıracak ittifak olduğunu belirten, “21 yıl sonra CHP Van’da seçimlerde milletvekilleri çıkaracak. Bu değişimin başlangıcı olacak. Van 2 kutuplu siyasetten kurtulmuş olacak. Gördüğümüz tablo itibarıyla CHP Van’da 2’nci parti olarak çıkacak. Toplumun Millet İttifakı’na desteği söz konusu. Millet İttifakı Van’da en çok oy arttıran ekip olacak. 2023 seçimleriyle birlikte 3’üncü bir parti yeniden Van’dan milletvekili çıkarmış olacak. Bu da toplumda sıkışmışlığın, siyasi arenadaki renksizliğin önüne geçmiş olacak. Bir alternatif oluşacak. Van, bu siyah ve beyaz renklerinden kurtulup gri bir alan oluşturacak” dedi.

İLHAN: VAN SİYASİ ARENADAKİ RENKSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAK

İlhan, Van’ın sorunlarına değinerek, “Van’ın en temel sorunu işsizliktir. İşsizlik sorununun doğurduğu çeşitli sorunlar vardır. Ekonomik sorunlar had safhadadır. İnsanlarımız başka illere göç etmektedir. Van’ın nüfusu 3 yıldır eksilmektedir. Nüfusun eksilmesi insanların bu kente umudunun ve beklentisinin yitirmesi demektir. Van’da birçok fabrika kapandı. Bu fabrikaların yerinde yeller esmekte ve harabe olmuş konumdalar. Sadece şeker fabrikası faal olarak devam etmektedir. Şeker fabrikasını da defalarca kez satışa çıkardılar” diye aktardı.

“İŞSİZLİĞİ AZALTICI TEDBİRLER MUTLAKA ALINMALI”

Çözüm önerilerinde bulunan İlhan, “İlimizde işsizliği azaltıcı tedbirlerin mutlaka alınması gerekiyor. Tarım, hayvancılık, turizm, sınır ticaretinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İran’a sınır bir kentimiz var. Burada mutlaka bir serbest bölge oluşturulmalıdır. Yasak olmayan her türlü şeyin sınır kapısından geçişinin sağlanması gerekiyor. Demiryolunun mutlaka sınıra bağlanması gerekiyor. Bunlar çok önemli konulardır. Uzun yıllardır çözülemeyen bir Çevre Yolu sorunu var. Bunu mutlak suretle çözüme kavuşturacağız. Van dışa bağımlıdır. Bu konularda çeşitli çalışmaların yapılmasıyla ilimiz istenilen noktaya gelecektir” ifadelerini kullandı.

İLHAN: SABİT ADAYLARI TEMCİT PİLAVI GİBİ VATANDAŞIN ÖNÜNE KOYUYORLAR

İlhan, CHP’nin aday listesine değinerek şunları aktardı: “Van’da milletvekili listelerinde ya dayatma oluyor ya da promosyon adaylar oluyorlar. Sabit isimleri temcit pilavı gibi vatandaşın önüne koyuyorlar. Aday listelerinde buna özellikle dikkat ettik. Tamamı bu kentin insanlarından oluşan bir liste oluşturuldu. Toplumun tüm kesimlerinin göz önünde bulundurulduğu bir liste oluşturuldu.”

“VAN’I YENİDEN YAŞANILABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

Neden milletvekili adayı olmadığını dile getiren İlhan, “Beş parti tek listeden seçime girme kararı aldı. Bunun yanı sıra bazı illerde CHP bazı illerde ise İYİ Parti ile seçime girilme kararı alındı. Van’da da bir fermuar sistem uygulandı ve CHP listesiyle seçime gidildi. Bu fermuar sistemde adaylar CHP veya İYİ Parti olacak şekilde belirlenmişti. Bundan dolayı aday olma gibi bir lükse girişmedik. Önemli olan aday olmak değil, kente faydalı olmak. Bizler dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarın dilimiz döndüğünce bu kentin meselelerinin çözüm bulması için gayretlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. İnşallah Millet İttifakı iktidar olursa kentin problemlerini önceliğine göre zaman içerisinde çözme gayretinde olacağız. Van’ı yeniden yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz. Bizim hedefimiz insanca yaşamdır” diye aktardı.

İLHAN: SANA SÖZ, VAN’A BAHARLAR GELECEK

İlhan, “Vatandaşlarımız 14 Mayıs günü sabah erkenden kalksınlar. En güzel elbiselerini giysinler. Çocuklarıyla birlikte seçime gitsinler. Oylarını ülkemizin faydası için kullansınlar. 14 Mayıs yeni bir baharın başlangıcı olacak. Ülkemize yeniden bahar gelecek. ‘Sana söz, Van’a baharlar gelecek’ diyoruz” diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun