Son 2 haftada 5 puan kaybeden Galatasaray, puan farkını Fenerbahçe'nin 3'e, bir maçı fazla Beşiktaş'ın ise 5'e indirmesine engel olamadı. Şampiyonluk kapışmasında artık puan kaybının telafisi yok.

İşte ihtimaller:

GLATASARAY AVANTAJLI

Okan Buruk, Beşiktaş yenilgisine rağmen ipi göğüsleyeceğinden emin. Galatasaray cephesine göre şampiyonluk Fenerbahçe maçına kalmayacak. Eğer Cimbom 37'nci haftadaki derbiye kadar 4 puanlık fark elde ederse şampiyonluğunu ilan edecek. Puan eşitliği durumunda da Aslan 3-0'lık ikili averaj üstünlüğü nedeniyle avantajlı.

1- GALATASARAY 70 PUAN (30 MAÇ)

Başakşehir

İstanbulspor (D)

Sivasspor

Ankaragücü (D)

Fenerbahçe

Hatayspor (3-0 H)

FENERBAHÇE İDDİALI

Fenerbahçeli yıldızdan 'yanlış ameliyat' iddialarına yanıt! Fenerbahçeli yıldızdan 'yanlış ameliyat' iddialarına yanıt!

Kanarya'nın önünde 6 maç var, 2'sini hükmen kazanacak. Yani 6 puan cepte. Galatasaray derbisine kadar karşılaşacağı Giresun, Trabzon ve Antalya'yı yenmek zorunda. Derbide ise Cimbom'u en az 3 farklı mağlup etmeli. Daha az farklı galibiyet yeterli olmaz. İkili averaj eşitliğinde genel averaja bakılacak.

2- FENERBAHÇE 67 PUAN (30 MAÇ)

Giresunspor (D)

Trabzonspor

Hatayspor (3-0 H)

Antalyaspor

Galatasaray (D)

Gaziantep (3-0 H)

BEŞiKTAŞ UMUTLU

Kartal'ın bir haftayı BAY geçecek olması en büyük dezavantajı. Ancak matematiksel olarak yine de şansı var. Beşiktaş önündeki 5 maçı da kazanmak zorunda.

Bunun dışında G.Saray ve F.Bahçe'nin 80 veya daha az puanda kalması gerekiyor. Üç takımın puan eşitliği halinde ise Beşiktaş üçlü averajla mutlu sona ulaşacak.

3- BEŞİKTAŞ 65 PUAN (31 MAÇ)

Antalyaspor (D)

Gaziantep FK (3-0 H)

Adana Demirspor (D)

Kasımpaşa (D)

Konyaspor

Sezer Yavuz / Haber7.com - Spor Editörü

Editör: Necmettin Dursun