Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında derbi heyecanı nefesleri kesti. Ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 yenen Fenerbahçe, hem puan farkını 3'e indirdi hem de şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Galatasaray’ın 21 maçlık yenilmezlik serisine son veren Fenerbahçe, şampiyonluk şansı devam ederken Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için birçok ihtimal bulunuyor. İşte son haftada şampiyonluk hesapları…

Dün gece Rams Park’ta derbi heyecanı yaşandı. Fenerbahçe, ligde 6 puan gerisindeki lider Galatasaray’a konuk oldu. Galatasaray'ı 1-0 yenen Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ezeli rakibi olan puan farkını da 3'e indirdi. Galatarasay’ın 21 maçlık yenilmezlik serisine son veren Fenerbahçe, şampiyonluk şansını da son haftaya taşıdı.

GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Galatasaray’ın şampiyon olabilmesi için birçok ihtimal bulunuyor. Galatasaray’ın Konyaspor karşısında alacağı her türlü beraberlik ve galibiyetlerde şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Galatasaray’ın Konyaspor, karşısında mağlup olması halinde şampiyonluk için Fenerbahçe’nin İstanbulspor karşısında puan kaybetmesi gerekecek.

Fenerbahçe’nin Vanlı futbolcusu Westerlo’ya transfer oldu! Fenerbahçe’nin Vanlı futbolcusu Westerlo’ya transfer oldu!

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi tek ihtimal bulunuyor. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için Galatasaray Konyaspor deplasmanında yenilir, Fenerbahçe de İstanbulspor’u yenerse Fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bu tablonun gerçekleşmesi durumunda iki takımda 99 puanla ligi tamamlayacak. Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı ikili averajda üstün taraf olduğu için şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

İKİLİ AVERAJDA FENERBAHÇE ÖNDE

Süper Lig'de genel averaj kuralı her ne kadar sezon içinde geçerli olsa da sezon sonunda aynı puana sahip olan iki takım arasında 2'li averaja bakılıyor. Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı 2'li averajda üstün olduğu için şampiyonluğunu ilan edecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN