Uzun süredir beklenen Turistik Tren bugün yola çıkıyor. Peki trenin uğrayacağı noktalar neresi? İşte habere dair detaylar…

Ankara-Diyarbakır turistik treni, bugün Tarihi Ankara Garı'ndan kalkış yaparak ilk seferine başlayacak ve bölgedeki ekonomiye de katkı sağlayacak.

Ankara-Diyarbakır arasındaki tren seferleri başlıyor.

Turistik Ankara-Diyarbakır treni, bugün ilk seferini gerçekleştirecek.

Ankara’dan bugün saat 15.55’te kalkacak olan tren, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yola çıkacak.

HER CUMA ANKARA'DAN KALKACAK

19 Nisan 2024-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'dan Cuma kalkışlı, 21 Nisan 2024-16 Haziran 2024 tarihleri arasında da Diyarbakır'dan pazar kalkışlı olarak yolculara hizmet verecek.

1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır güzergahında işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni; 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak.

Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat, turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.

BÖLGE EKONOMİSİ CANLANACAK

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

Turistik tren seferleri, bölge ekonomisini canlandırarak sadece bir ulaşım aracı vazifesi görmeyecek, şehirlerarasındaki kültürel iletişimi de kuvvetlendirecek.

Kaynak: ENSONHABER