Türkiye Değişim Partisi bugün düzenlenen törenle, CHP'ye resmen katıldı. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP'de birleşiyoruz" dedi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Sarıgül şunları söyledi:

– Bugüne kadar makam mevki peşinde koşmadık. Hep sorunun parçası değil çözümün parçası oldu. Bugünkü davranışla da bunu kanıtladık. Benim arkadaşlarım zor olanı seçti, haksızın değil haklının yanında olmayı tercih etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek

“BU SİSTEM DEVAM EDERSE…”

– Kurulduğumuz günden bugüne parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıdan yana olduk. Türkiye’yi tek bir kişinin yönetmesine karşı olduğumuzu söyledik. Bu sistem devam ederse Meclis göstermelik, yargı göstermelik hale gelir. Bu sistem devam ederse Türkiye uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkar.

– O kadar baskıya rağmen yapılan seçimler gösterdi ki bu yönetim sestemine karşı kuvvetli bir direnç var. Buyönetim sisteminin doğru olmadığını neredeyse Türkiye’nin yüzde 50’si kabul etmiyor.

– Bu inancın, bu dik duruşun mimarı Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şimdi de görüyorum ki CHP ve sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi.

– TDP olarak bu mücadeleye destek vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP’de birleşiyoruz.

– Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır.

Editör: Necmettin Dursun