ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- ŞABAN BEYAZSAÇ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi programlara katılmak üzere Van’a geldi. Daha önce bakanlığı ve yürüttüğü farklı görevler nedeniyle onlarca kez Van’a gelen Yılmaz, bu kez Türkiye’nin ikinci adamı olarak Van’a gelirken Van’da çok önemli konulara değindi. Van Çevre Yolu’nun bitirleceği tarihi açıklayan, kentin Kapıköy Sınır Kapısı’nın transit geçişe açılması, demiryolu ağlarının artırılması gibi konulara değinen Yılmaz, kente yapılan yatırımlardan ve harcamalardan da söz etti. İki gün kaldığı Van’da Valilik, AK Parti ziyareti, Tuşba Belediyesi’nin hizmetlerinin açılışı ve Van YYÜ Akademik açılış yılı gibi etkinliklere katılan Yılmaz, kentin belediyeciliği konusuna da değinirken “Van’da belediye hizmetlerini üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

CEVDET YILMAZ’IN 2 GÜNLÜK VAN ZİYARETİ BÜYÜK SES GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi programlara katılmak üzere Van’a geldi. Kente gelen Yılmaz'ı, Van Ferit Melen Havalimanında Vali ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayaktürk, Kayhan Türkmenoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdür Atanur Aydın ve vali yardımcıları karşıladı. İki günlük ziyaretleri kapsamında birçok programa katılan Yılmaz, Tuşba ve Edremit belediyelerince hayata geçirilen projelerin toplu açılış törenine katıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek partililerle bir araya geldi. Van’da yapılan ve yapımı devam eden yatırım ile çalışmalarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, kentin en büyük sorunlarından biri olan çevre yolunun bitmesi için tarih vererek, demiryolu yatırımlarından tünellere, Kapıköy’deki transit geçişlerinden Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalara kadar birçok konu ile ilgili konuştu. 

TOPLU AÇILIŞA KATILDI, STK’LARLA BULUŞTU, ÖNEMLİ TEMASLAR YAPTI

Tuşba Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlene törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tuşba ve Edremit Belediyelerimiz sizlerle buluşturduğu hizmetlerin sevincine ve coşkusuna ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere ve sizlerin vasıtasıyla tüm Van’a en kalbi duygularıyla selamlarımı muhabbetlerini iletmek istiyorum. Gerçekleştirdiğimiz Edremit millet bahçesi, gençlik merkezi, ilçe stadı, havuz ve sahalar ile makine ikmal garajı ve Tuşba bedesten, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu açılışı ile millet bahçesi temel atmasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.   

“VAN’I TÜRKİYE’NİN 100 YILINA HAZIRLIYORUZ”

Yaptığımız ve halen devam eden nice eserlerle Van’ı Türkiye’nin 100 yılına hazırladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Terör tehdidinin sınırlarımızın dışına atılması ile birlikte Doğu Anadolu Bölgemizde gözle görülür iyileştirmeler olduğu bir gerçektir. Terörün en büyük zararını bu bölgede yaşayan insanımız gördü, şimdi terörün olmadığı huzurun güvenin olduğu bir ortamın en büyük faydasını da bölgede yaşayan insanlarımız görüyor, görmeye devam edecek. Türkiye ortalamalarının oldukça üzerinde bir hızla bölgemiz kalkınacaktır, büyüyecektir ve gelişecektir. Türkiye’ye terör örgütleri üzerinden diş çökertme teşebbüsünü yapanlar da hep birlikte devlet millet dayanışmasıyla hezimete uğratılmıştır. Van başta olmak üzere ülkemizin her karış toprağına hakim kıldığımız huzur ve güven iklimini kimsenin bozmasına da müsaade etmeyeceğiz.”

“VAN’A TOPLAM 95 MİLYAR 660 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

Son bir yılda Van’a toplam 95 milyar 660 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini açıklayan Yılmaz, Van’a iyi ki yatırım yaptıklarını belirterek, “Yatırımlar helali hoş olsun. Sadece tabi ki Van’a değil Türkiye’nin dört bir yanına yatırım yaptık.  Son dönemde dünyada yaşanan ekonomik şartlardan dolayı yatırım maliyetlerinde büyük bir artış oldu. AK Parti, son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iyi ki bu büyük altyapı yatırımlarını yapmış yolları, üniversiteleri ve hastaneleri yapmışız. Van-Hakkari, Erciş, Muradiye ve Çaldıran yolu, Edremit, Gevaş ve Bitlis il sınırı, Özalp Saray ve Kapıköy yolu gibi bir çok yatırımı tamamladık.” İfadelerini kullandı.

YILMAZ, VAN’IN ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH VERDİ

Van’ın çevre yolu projesi ile ilgile konuşan Yılmaz, şunları kaydetti: “Devam eden çevre yolu projesini inşallah gelecek yılın sonuna kadar açarak Vanlıların hizmetine sunacağız.  Çevre yolu büyük bir yatırım, bazı hukuki ihtilaflar çıktı onlarda şimdi çözüldü, mahkemeler kararlarını verdiler, dolayısıyla gelecek yılsonuna kadar Van’ımız çevre yoluna kavuşacak. Hem bölgesinin hem de buradan geçen uluslararası trafiği işleyişini önemli ölçüde rahatlatacak olan çok büyük bir proje olan Van çevre yolu inşallah hepimizin hizmetine girecek. Ayrıca Erzurum hududu Çaldıran yolu, Özalp -Kapıköy yolu, Edremit- Gevaş ayrımı yolu, Adilcevaz- Erciş yolu ve Çatak yolundaki tünelini tamamlayacağız. Kara, hava ya da deniz yolu ulaşım hatlarının tesis edilmediği bir yerde yatırım olmaz.  Ulaşım sektörü adeta vücuttaki damarlar gibidir, bu damarları açacaksınız ki kan dolaşımı yapılsın vücut sağlıklı olsun. Toplumlar içinde ülkeler içinde ulaşım sistemleri böyledir, ulaşım sistemlerini geliştirdikçe sosyal refah arttığı gibi ticaret de artacaktır.”  

“DEMİR YOLLARINA DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Önümüzdeki dönemlerde demir yollarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurgulayan Yılmaz, “Demir yolları ile limanların üretim merkezlerinin bağlanması başta olmak üzere demir yolu yatırımlarınızı artırarak devam ettireceğiz.  Bu anlamda Van-Kadıköy arasındaki demir yolunda modernize ederek hizmete aldık. Van’dan yer alan ve İran’a açılan Kapıköy Sınır Kapısı demiryolu bağlantısı dış ticaretimiz de önemli bir imkandır.” Şeklinde konuştu.

“KAPIKÖY’DEN BÜYÜK ARAÇ GEÇİŞLERİNE İMKAN TANINMASINI BEKLİYORUZ”

Yılmaz, cümlelerini şöyle sürdürdü: “İran, Razi Sınır Kapısındaki inşaat çalışmalarını tamamlaması ile birlikte Kapıköy’den büyük araç geçişlerine de imkan tanınması tır geçişlerinin de mümkün kılınması ve 7/24 çalışma prensip esasına göre hizmet vermesini bekliyoruz. İran tarafından Razi-Khoy yolunun tamamlanması ve kapıların transit geçişleri açılması ile İran yönünde Gülbulak ve Esendere kara hudut kapılarımıza alternatif önemli bir kapı oluşturmuş olacağız. Bu bölgenin kalkınması ticaret olmadan gerçekleşemez. İran, Iraklı, Kafkaslar, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri ile bu yolları açtıkça, ticareti geliştirdikçe Van’ımızda daha çok kalkınacak, Doğu Anadolu’da, Doğu Karadeniz’de ve tüm Türkiye’miz de daha çok gelişecek.  2011’deki Van depremi sonrası 25 bin konut, kamu binası, cami ve sosyal tesis inşa ederek sahiplerine teslim ettik. Hızlı bir şekilde bölgeyi ayağa kaldırdık ve özellikle neredeyse Erciş’i sıfırdan inşa ettik. Van’ın yaralarını süratle sardığımız gibi Şubat ayındaki depremlerden etkilenen 11 vilayetimizde de en hızlı şekilde inşallah yaraları saracağız.”  

“VAN’DA BELEDİYE HİZMETLERİNİ ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ”

Yılmaz, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Güzel şehrimiz Van’da cazibe meslek merkezleri destekleme programı kapsamında 18 projeye bugüne kadar 1 buçuk milyar kaynak ayırdık. Van tekstil kent projesi ile Van’ın istihdamını canlandırmaya gayret ettik. Bugüne kadar 32 adet fabrika binası sadece bu tekstil kent kapsamında inşa ettik. Şu anda Van tekstil ve hazır giyim OSB ikinci etap altyapı projesi için 60 milyon Türk liralık bir bütçeyle başlatılmış durumda. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimlerde de adeta devrim yapmış bir partidir. Türkiye’de şehirlerin alt yapısı AK Parti belediyeciliği ile belli bir noktaya gelmiştir. Biz buna gerçek belediyecilik diyoruz. Yeni fikirlerle Van’da ve tüm Türkiye’de belediye hizmetlerini daha üst seviyelere taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınmamızın bir dönem olarak görüyoruz. Bu doğrultuda seçim beyannamesinde ortaya koyduğumuz vaatleri bir takvim dahilinde hayata geçiriyoruz. Bir yandan yaşadığımız depremin yaralarını sararken diğer yandan temel sorun olarak gördüğümüz hayat bağlılığıyla mücadele konusunda da etkin ve kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz.”  

VALİ BALCI: MAZERET ÜRETMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Hemşehrilerimizin işini gerçekleştirmek için milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, bürokrasi, iş dünyamız, esnafımız, sivil toplum örgütü ve köylümüz uyum iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van’ımızın imarına inşaatına katkı sağlamak ve mazeret üretmeden canla başla çalışıyoruz. Sosyal politikalardan, kültür turizme, ulaşımdan iletişime, altyapıdan tarıma, hayat ve yaşamın her alanda ilişkin projelerimizi devam ettiriyoruz. Sayın cumhurbaşkanı yardımcım Van’ı onurlandırdınız şereflendirdiniz Allah hep böyle güzel günlerde bir araya gelmeyi nasip etsin.” Dedi.

MİLLETVEKİLİ KAYATÜRK: VAN’A EN İYİ HİZMETLERİ YAPACAĞIZ

Van için en iyi hizmetleri yapacaklarını dile getiren AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, “İlimizde muhteşem bir hizmet var. 7 belediyemiz de belediye başkanlarımızda özellikle merkezdeki Edremit ve Tuşba belediye başkanlarımızın buradaki hizmetlerini görüyoruz. Büyük alanlarda parklar yapılıyor çok büyük alanlarda çok büyük hizmetler yapılıyor. Önceki belediye başkanı Fevzi Özgökçe hocamızın başlattığı çalışmaları Salih başkanımız devam ettiriyor. Bizlerde valimizle beraber Ankara’da bütün bakanlıklarımızı tek tek ziyaret edip onlardan hizmet getirmek için çaba gösteriyoruz. Bizim Ankara’daki en büyük gücümüz bugüne kadar Van’ımızı yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’dır. Önceki dönem milletvekillerimiz Van için ellerinden geleni yaptılar, onların bıraktığı yerde de inşallah biz bu hizmetleri katlayarak devam etmeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ TÜRKMENOĞLU: AK BELEDİYECİLİK ALANINDA BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPTIK

Tarımsal üretimde kredilerin esasları belli oldu Tarımsal üretimde kredilerin esasları belli oldu

AK Belediyecilik alanında en iyi adımları attıklarını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Güneşin kenti Tuşbadayız. Tuşba 300 yıllık bir medeniyete sahip olmuş başkenttir. 2014 yılında Van Büyükşehir olduktan sonra Tuşba ilçemiz kuruldu. Açılışı yapacağımız tesislerimizin de şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. AK Parti Van’da 13 Belediyeden 7’sini alarak AK belediyecilik alanında büyük çalışmalar yaptık.  Türkiye genelinde memleket işi gönül işi ile yola çıktık ve bu şehirde gönül girmeye çalıştık. Belediyelerimizin her birinde her ay mutlaka bir etkinliğin açılışı oluyor. Bugünde Edremit ve Tuşba belediyenizin etkinlikleri çerçevesi içerisinde buradayız. Devlet kaynaklarını kullanan ve devletin kaynaklarını toplumla oluşturmamızı sağlayan belediyelerimize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

BAŞKAN AKMAN: CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman da “Sayın cumhurbaşkanı yardımcım sizlerin bölgeye olan yakın ilginiz ve hükümetimizden aldığımız güç ve destekle yaklaşık olarak görev süremiz boyunca ilimizde adeta bir değişim ve dönüşüm seferberliği yaptık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizde eğitim, kültür, sosyal, turizm, çevre, spor ve altyapı alanlarında örnek tescil eden büyük projeler gerçekleştirdik. Bundan sonra da yine canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu inançla güneşin kenti değerleriyle yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yarınların bugünden daha güzel olması için verilmiş bu yetki ve sorumluluk dahilinde gece gündüz demeden yorulmadan bıkmadan usanmadan çalışacağız.” Diye ekledi.  

BAŞKAN SAY: SAYIN YILMAZ, EDREMİT’İMİZİN HER DAİM YANINDA

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise şunları söyledi: “Yaklaşık 22 yıldır cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olan bakanlığı döneminde hâlihazırda cumhurbaşkanlığı yardımcılığı döneminde Edremit’imizin her daim yanında olan Sayın Cevdet Yılmaz’a bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Cumhurbaşkanı yardımcımızın 2020’de Başkale depreminde de yine devletimizin temsilcisi olarak buraya geldiler ve hep birlikte Başkale depreminde acıların sarılması için elimizden geleni yaptık. 2011 Van depreminde öncesinde ve sonrasında acıların paylaşımında ve sonrasında sarılmasında her daim yanımızda oldu ve dünden bu yana da bir kısım programlar için Van’ımıza hizmet veren birçok önemli eserde kalkınma bakanlığı ve bakanlığı dönemlerinde imzası bulunmakta olan cumhurbaşkanı yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a şükranlarımı sunarım.”

Editör: Ömer Aykaç