Tüm ülke ile birlikte Van’da da hareketlilik başlarken, AK Parti’de yerel seçimler için ciddi bir adaylık hareketliliği yaşanıyor. AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru süreci devam ederken Van Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Eyüp Kızıltaş, Tuşba’ya aday adaylığı başvurusunu yaptı. Beraberinde aile mensupları, aile büyükleri, akrabalar ve yakınlarından oluşan kalabalık bir ekip ile Tuşba İlçe Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren Kızıltaş, adaylık düşüncesini resmileştirdi.

“İLÇEMİZE ZENGİN BİR KİMLİK KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUM”

AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığında aday adaylık sürecini tamlayan Kızıltaş, şunları söyledi: “Mesleğim dolayısıyla şehrin her metrekaresinde emin olduğum ilimize bağlı Tuşba ilçemizde planlamanın ötesinde icraatlerimle Tuşba Belediye Başkanlığı hizmetine devam etmeye talibim. Coğrafi konumu ve sahip olduğu potansiyel sebebiyle inşaat, ticaret, sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık sektörlerini canlandırıp yatırım imkanlarını desteklemek, kentimizin ortak paydalarını vurgulayarak farklı noktalardaki zenginliklerini harmanlayıp Tuşba ilçemize zengin bir kimlik kazandırmayı hedefliyorum.”

“TALEPLERİN YERİNİ BULMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİM”

Belediye başkanlığı görevini üstlendiğinde hizmet alanında yaşayan her ferdi kucaklayacağını belirten Kızıltaş, “Hak sahipliği üzerinden hakkaniyetle talepler yerine getirilirken, hiçbir vasıfla kimseyi öncelemeyeceğim gibi geciktirilmemesi hususunda gayretim olacaktır. Kentin sosyo-kültürel farklılıklarını gözeterek ilçenin her ferdine eşit mesafede durulacak, zengin, fakir, yerli, yabancı ayrımı gözetmeden belediye sorumluluğundaki talepler eşit şekilde değerlendirilecektir. Evveliyatımda olduğu gibi görev süresi içerisinde ilçenin gelişimine destek verirken, belediyenin yetki sorumluluk ve imkanları dışında kalan talepleri ile yetki sahibi kurum ve kuruluşlarla paydaş projeler üreterek taleplerin yerini bulması için gayret göstereceğim” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK ADAY ADAYLIĞI AYNI SEVDANIN SONUCUDUR” 

Kızıltaş, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “İlçenin hayal standartlarını yükseltirken lokal değil, genel hizmetlerle birlikte refahın da en ücra noktalara ulaşmasına dikkat edeceğim. Eyüp Kızıltaş olarak iş hayatımda şahsi kariyerimi gözeterek daha üst porsiyonlarda farklı şehir ve görevlerde çalışma fırsatım varken, bir Van sevdalısı olarak bireysel kariyerimi öncelemek yerine şehrime hizmet etmeyi ailemle birlikte tercih ettik. Tuşba belediye başkanlık aday adaylığı da aynı sevdanın sonucudur”

“TUŞBA İLÇESİNE DAHA FAZLA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

“Kesintisiz 30 yıldır her mahallesinde emeğimin olduğu, bilgi birikim ve harita mühendisi mesleğim ve kamu yöneticisi tecrübemle doğup büyüdüğüm ve sınırlarının çiziminde emeğimin olduğu Tuşba ilçesine daha fazla hizmet etmek istiyorum.  Böyle bir hizmete talip olmayı nasip eden ve bu açıklamaya fırsat veren cenabı hakka sonsuz şükürler olsun. Bu talebimizin halkımıza iletilmesine vesile olan siz basın mensuplarına ve desteklerini esirgemeyen, teveccühlerinden cesaret aldığımız aile büyükleri ve akrabalarımızla birlikte ilçe sakinlerine teşekkür ediyorum. Sonucun hayırlı olmasını temenni eder, her türlü sonuçta ilimize ve ilçemize hizmet etmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ