Tuşba Belediyesi’nin, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Van İl Temsilciliği’nin destekleri ile düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği satranç turnuvasının ikincisi yapıldı. Tuşba Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya öğretmenler ve satranç severler yoğun ilgi gösterdi. İki gün devam eden turnuva, 6 tur şeklinde gerçekleştirildi. Çok sayıda lisanslı satranç severin de mücadele verdiği turnuvada, TSF satranç yarışmaları talimatları ve uygulama yönergeleri ile FIDE satranç kuralları uygulandı.

Yoğun geçen iki gününün ardından dereceye girenlerin ödül ve hediyeleri Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman tarafından verildi. Turnuvada; birinci olan yarışmacıya tam altın, ikinci olan yarışmacıya yarım altın, üçüncü olan yarışmacıya çeyrek altın ve dördüncü olan yarışmacı ise gram altın ile ödüllendirilirken, tüm katılımcılara da çeşitli hediyeler verildi.

İki gün boyunca yarışmacılara yöresel yemekler ile çeşitli ikramların da verildiği turnuvanın ödül törenin de bir konuşma yapan Belediye Başkanı Salih Akman, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla düzenledikleri satranç turnuvasını artık geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

Kaynak: BASIN BÜLTENİ