Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim

Van Valisi Ozan Balcı, Van Gölü’nün Ayanis sahillerinde gerçekleştirilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması ile Paramotor Şampiyonasının ödül törenine katıldı. Burada konuşan Balcı, Van’a spor alanında 40 milyonluk yatırım yapıldığını açıkladı.

“SPOR ADINA GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ”

Yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini veren Vali Balcı, “Yamaç paraşütüne gönül veren kıymetli sporculara, Türkiye'nin değişik yörelerinden misafir olarak gelip bu güzel etkinliği katılan sporcularımızı kutluyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan Hava Sporları Federasyonu kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz Bey'e ve kıymetli Kemal Yurtnaç'a yürekten teşekkür ediyorum. Sporu ve spor aktivitelerini destekleyen bir yönetici olarak spor adına güzel işler yapıyoruz.

PROJEMİZDE YAKLAŞIK 40 MİLYON DEĞERİNDE SPORA DESTEK VERDİK”

Spor Van projesi kapsamında 40 milyonluk yatırım yapıldığını aktaran Balcı, “Spor Van projemiz var. Amacımız her çocuğun bir spor dalı ile uğraşması ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasıdır. Bu projemizle spor alt yapısına çok büyük katkı sağlıyoruz. Şu anda Van'da 12 tane yüzme havuzu, 18 tane kapalı spor salonu yapılıyor. Okullarda 300 tane voleybol, basketbol sahası yaptık. İçinde 5 kapalı spor sahası olan sporcu fabrikası tamamlanıyor. Projemizde yaklaşık 40 milyon değerinde spora destek verdik. Ayrıca kadınlara ayrı bir önem ve kıymet veriyoruz. Kadının gücü, Van’ın gücü Türkiye'nin gücü diyoruz. Bu yarışmada da kadınlarımız yine bir numara olduğunu gösterdi” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMA POLATCAN