Meteoroloji, Van’da devam eden sağanak yağışların bu hafta da aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Van Valiliği de bir açıklama yaparak Van’ın güney ve doğu ilçeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparak sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

VAN VALİLİĞİ UYARDI

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “21.05.2024 Salı günü (yarın) öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Van’ın güney (Çatak, Gürpınar, Bahçesaray) ve doğusu (Başkale, Özalp, Saray) Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

YARIN SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikeleri, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." Denildi.

VAN’DA YAĞIŞLAR DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK?

Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı! Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı!

Meteoroloji, Van’da devam eden sağanak yağışların bu hafta da devam edeceğini açıkladı. Havanın bugün öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Kuvvetli sağanak yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Yağışların; önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HAKAN İZGİ