Van Valiliği, Vanlılara kiritik bir uyarı yaparak 7 ilçe için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Valilik ayrıca yüksek kesimler için ise aralıklı karla karışık yağmur uyarısı yaptı.

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

7 İLÇEYE KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK VE KARLA KARIŞLIK YAĞMUR UYARISI

Bugün (Pazartesi) Van il genelinde beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar doğu kesimlerde (İpekyolu, Edremit, Muradiye, Çaldıran, Özalp, Saray, Başkale, Erçek ve Erek dağı, Kurubaş ile Bostaniçi çevrelerinde) bölgesel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Van Valiliği, bölgenin yüksek kesimler için ise aralıklı karla karışık yağmur uyarısı yaptı.

VALİLİK UYARDI: TEDBİR ALIN!

Kuvvetli gök gürültülü yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, dere yataklarında taşkın, yıldırım düşmesi, kar erimesine bağlı heyelan, kaya düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, yükseklerde kar akması ve çığ düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.

VAN VE BÖLGE İLLERİ İÇİN KAR ERİMESİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarında yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ