ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Türkiye, darbe girişimini unutmayıp o gece şehit verilen 251 kişiyi anarken, bu kapsamda ülkenin 81 ilinde çeşitli programlar düzenlendi. Van’da da bu kapsamda Beşyol Meydanı’nda düzenlenen programa binlerce kişi akın etti. Van, Türkiye genelinde anmanın en yoğun katılımlı ve destek gören illerinden birisi oldu. Darbe girişimi sonrasında da gerek darbeye karşı duruşta gerekse de demokrasi nöbetlerinde de en duyarlı illerden birisi olan Van’da bir 15 Temmuz daha bu duyarlılık ile anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) silahlı kalkışmasına geçit vermemek için bedenini kurşunlara siper ederek milli iradeye sahip çıkan Türk milletinin, 15 Temmuz direnişinin üzerinden 7 yıl geçti. Hain darbe girişiminin yıl dönümü ülkenin 4 bir yanında unutulmayıp düzenlenen çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla anıldı. Van’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Beşyol Meydanı’nda düzenlenen bir programla anıldı. Program saat 21:00’de, 200 kişilik meşaleli sporcu grubu, kamu, STK ve binlerce vatandaşın İskele Emniyet Kavşağı’ndan Beşyol Meydanı etkinlik alanına kadar yürümesiyle başladı. Burada konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ruhunu her zaman canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin en büyük görevidir” dedi.

VAN 15 TEMMUZ İÇİN YİNE OKÇULAR TEPESİNDE BULUŞTU

Van’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş ve etkinlikler yapıldı. Programa, Vali yardımcıları, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp ve kurum amirleri katıldı. Van'da ellerindeki Türk bayraklarıyla İskele Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, törenin yapılacağı Beşyol Meydanı'na kadar yürüdü. Hain darbe girişimi sonrası ‘Okçular Tepesi’ olarak anılmala başlayan Beşyol Meydanı bir kez daha manevi yoğunluğun zirve yaptığı bir buluşma noktasında dönüştüSaygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Darbe girişimiyle ilgili belgesel gösteriminin yapıldığı programda katılımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi. Müzik dinletisi, tiyatro gösterimi ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam eden programın ardından camilerde sela okundu.

VAN 15 TEMMUZ RUHUYLA SOKAĞA İNDİ…

Programda konuşan Vali Balcı sözlerine şöyle başladı: “Bugün biz buraya 15 Temmuz 2016'da hain FETÖ darbesi sonucunda şehit olan şehitlerimizi anmak, demokrasi ve milli birliğimize sahip çıkmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunu perçinlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlamanın, bu anlamlı gün vesilesiyle millet olarak gösterdiğimiz kararlılık ve vatan sevgisi ile milletimizin birlik ve beraberliğini her zaman koruyacağımızı biz kez daha ifade etmek istiyorum.”

VAN’DA BİNLERCE KİŞİ 15 TEMMUZ’U ANDI

Balcı, darbe girişimini lanetleyerek, “15 Temmuz başta olmak üzere vatanımızın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları milletimize her zaman ilham kaynağı olacaktır. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize karşı FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi milletimizin iradesine ve demokrasimize yönelik büyük bir tehdit olmuştur. Bu hain FETÖ darbe girişimini şiddetle lanetliyorum” ifadelerini kullandı.  

“MİLLETİMİZ DOĞULUSU BATILISIYLA, KADINI ERKEĞİYLE, YAŞLISIYLA GENCİYLE BİR BÜYÜK ZAFER YAZMIŞTIR”

Milletin o gün zafer yazdığını dile getiren Balcı, “Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu karanlık girişime karşı kenetlenmiş, ülkemizin geleceğine, egemenliğine istiklaline, istikbaline, devletine ve bayrağına sahip çıktığını bir kez daha dünyaya göstermiştir. Milletimiz aslında o gün Doğulusu Batılısıyla, kadını erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle bir büyük zafer yazmıştır. Devletine milletine, bayrağına kısacası milli iradeye ve kendi geleceğine, kendi çocuklarına ve kendi ülkesine sahip çıkarak tarihe geçmiştir. Bu büyük milletin ferdi olmakla ne kadar gurur duysak azdır. Bu büyük milletin ferdi olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Borsa kapanışta rekor tazeledi! Borsa kapanışta rekor tazeledi!

“VAN’IMIZIN İMARI, İHYASI VE İNŞASI YILMADAN, YORULMADAN CANLA, BAŞLA, AŞKLA, ŞEVKLE ÇALIŞIYORUZ”

Balcı, Van’ın imarı, ihyası ve inşası için çalıştıklarını belirterek, “15 Temmuz 2016 gecesi Van'da demokrasiye sahip çıkan hemşehrilerimiz aslında bugün de yine aynı kararlılığı göstermektedir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ruhunu her zaman canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin en büyük görevidir. Biz de bu uğurda Türkiye her alanda ilerlerken, kalkınırken, gelişirken Van’ımızın imarı, ihyası ve inşası, Vanlı hemşehrilerimizin huzuru, refahı, zenginliği için yılmadan, yorulmadan canla, başla, aşkla, şevkle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. İnşallah Türkiye bu coğrafyada bir yıldız gibi, bir güneş gibi parlamaya devam edecektir” diye aktardı.

Editör: Ömer Aykaç