ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ
Tarihi Tekel binasının arkasında yapılan Van Bedesten Çarşısı’nda çalışmalar sürüyor. Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOB ve DAKA işbirliğinde yapılan çarşının yaklaşık 2 ay sonra açılışa hazır olacağı bekleniliyor. İçerisinde Van kahvehanesi, geleneksel Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunacağı çarşıda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel binasında arkasında yapımı süren Van Bedesten Çarşı'nın yaklaşık 2 ay sonra tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

Yapımı süren çarşı, yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecek bir konsepte tasarlanırken, Van’da kaybolmaya yüz tutmuş ürünlerin ise yeniden yaşatılacağı hedefleniyor. 

Birçok ilde örneği bulunan bedesten çarşısı Van’da da kentin kimliğine yakışır bir şekilde tasarlanıyor. Büyük bir avlusu bulunan bedesten çarşısının alt katında yöresel ürünlerin satıldığı yerler tasarlanırken, üst katında ise geleneksel Van sofrası olması planlanıyor. 

Bu kapsamda yaklaşık 10'a yakın iş yeri ve yöresel bir Van kahvehanesi, yine insanların dinlenebileceği sosyal alanlarla birlikte Van Bedesten Çarşı'nın turizme kazandırılması hedefleniyor.

ÖZ KARA MÜHENDİSLİK FİRMASI'NDAN DA  AÇIKLAMA GELDİ 

Projeyi yapan Öz Kara Mühendislik firmasının şantiye şefi Mert Öngün, " Böyle bir projede çalışmak benim için büyük bir fırsat oldu. Şehrimiz gerçekten herşeyin en iyisini hakediyor böyle projelerin devamının gelmesini diliyorum" dedi.

Editör: Ömer Aykaç