Proje hayata geçirildi! O ilde ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor Proje hayata geçirildi! O ilde ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eşbaşkan Abdullah Zeydan başkanlığında olağanüstü toplandı. Olağanüstü toplanan mecliste Kurban Bayramında Vanlılar için Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin 4 gün boyunca ücretsiz olacak. Ayrıca bu hafta sonu yapılacak olan YKS sınavı için adaylar için 2 gün boyunca ulaşım ücretsiz olacak.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEKLERİ

Hafta sonu yapılacak olan YKS sınavında öğrencilerin ve önümüzdeki hafta idrak edilecek olan Kurban Bayramı sürecinde halkın toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanması için Meclisi olağanüstü topladıklarını belirten Zeydan, “Yarın ve Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) öğrencilerimizin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması ve sonrasındaki Kurban Bayramında halkımıza yardımcı olabilmek adına ücretsiz ulaşım kararı alacağız. Kararımız kentimize hayırlı olsun. Sınava girecek olan tüm öğrencililerimize de başarılar diliyorum” dedi.

BAYRAM’DA 4 GÜN, YKS İÇİN 2 GÜN OTOBÜSLER ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Mecliste alınan karar ile; Van Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde toplu taşıma hizmeti veren belediyemize ait toplu taşımda kullanılan otobüslerin 8-9 Haziran 2024 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan TYT-AYT-YDT sınavına girecek öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermeleri şartı ve Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hizmeti verilmesi talebi oyçokluğuyla kabul edildi.

“YARGI 10 YIL BEKLEMEZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, sözlerine Hakkâri Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’a yönelik tutuklanma kararını ve Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanmasını kınayarak başladı. Seçilmiş Hakkâri Belediyesi Eşbaşkanı Akış için hazırlanan iddianamenin firari bir FETÖ savcısı tarafından hazırlandığını belirten Zeydan, “Eşbaşkanı 10 yıldır bekletilen bir iddianameyle, temelsiz iddialarla hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Kamu vicdanı da çok iyi biliyor ki bir insan gerçekten suçlu ise hiçbir yargı 10 yıl beklemez. Bu siyasi talimatı verenler de bunu açıkça biliyor ve temeli bulunmayan bu yanlışları ısrarla savunuyor. 1980 darbesinde Kenan Evren kanunları bahane ederek darbe gerçekleştirdiğini ifade eden Eşbaşkan Zeydan, “Adnan Menderes dönemin darbecileri tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde anayasa ve yasalar ayaklar altına alınarak idam edildiğinde de o dönemin darbecileri ‘kanuna uygundur’ diye kamuoyuna bilgi vermişlerdi. Yine aynı şekilde 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren de hukukun ve kanunun arkasına saklanarak, yasaları bahane edip o darbeyi gerçekleştirmiştir. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi de başarılı olsaydı, o darbe girişiminde bulunanlar dönemin siyasi iktidarını, temsilcilerini zindanlara atıp, bunun hukuka uygun olduğunu dile getirecektiler. Halkın iradesiyle seçilen belediye Eşbaşkanına ve seçilmişlerine herkesin saygı göstermesi gerekir. Trabzon Belediye Başkanını seçen oylar ne kadar helalse, İstanbul Belediye başkanını seçen oylar ne kadar helalse, Hakkâri Belediye Eşbaşkanını seçen irade de o kadar helaldir” diye konuştu.

‘HALKIN İRADESİNE HERKESİN SAYGI GÖSTERMESİ GEREKİR’

Kürt halkını, Kürt siyasetini ve DEM Parti’yi siyaset dışına itmek isteyen bu siyasi irade gaspına vicdanı olan herkesin karşı durması gerektiğinin altını çizen Eşbaşkan Abdullah Zeydan, şöyle devam etti: “Çünkü bugün halka karşı gerçekleştirilen bu hukuksuzluklar, yarın herkese karşı gerçekleşebilir. Daha iki ay önce sandıklar kurulup halkın özgür iradesi ile seçimler yapılmıştır. Eğer siz Kürt halkının iradesini, Kürt halkının seçilmişlerini yargı kararlarıyla ortadan kaldırırsanız bu öncelikle tüm halklara yapılan bir saygısızlıktır. Demokrasilerde seçimler, en önemli mekanizmalardır. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz; katılırsınız, katılmazsınız. Halkın iradesine herkesin saygı göstermesi gerekir. Dolayısıyla biz Hakkâri Belediye Eşbaşkanına karşı gerçekleştirilen bu hukuk kumpasını ve sonrasında Hakkari halkının iradesine karşı gerçekleştirilen kayyım atamasını kınıyoruz. Ve biran önce herkesin halkın iradesine, millet iradesine ve demokrasiye saygı çerçevesinde bu yanlış karardan dönerek, Belediye Eşbaşkanı biran önce serbest bırakılması ve bu kayyım atamasından bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz. Temennimiz vicdan sahibi hukuk ve adaletten yana tavır alan herkesin bu haksızlığa ve bu hukuksuzluğa karşı halkın iradesi ve demokrasiyi savunmasını bekliyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ