Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Van’da ulaşımda yaşanan sorunlarla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermişti. Bakan Uraloğlu, Vanlı vekil Bilici’nin soru önergesini yanıtladı. Uraloğlu yanıtında Çevre Yolu’nun ne zaman biteceğini de açıkladı.

“VAN ÇEVRE YOLUNUN 2024 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENMEKTEDİR”

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Uraloğlu, Çevre Yolu ile ilgili soruyu cevaplayarak, “Van Çevreyolu projesi; 41 km uzunluğunda bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol (2x3) standardındadır. Kamulaştırma işlemleri halen devam etmekte olup kamulaştırma işlemleri biten kesimlerde yol yapımı tamamlanmıştır. Van Çevreyolunun 2024 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Son 13 yılda 90 tane çevreyolu tamamlanmış olup 39 adet çevreyolunun yapımı da devam etmektedir. Çevreyollarının yapımında; kamulaştırma yöntemi, 18. Madde uygulaması ve kısmen kamulaştırma/kısmen 18. Madde uygulaması yöntemi kullanılmaktadır. Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi ile ilgili hususlar ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının uhdesinde bulunmaktadır” dedi.

“GÜZELDERE TÜNELİ'NDE İSE SAĞ TÜPTE IŞIK GÖRÜLMÜŞ OLUP NİHAİ BETON KAPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR”

Güzeldere Geçidinde çalışmaların 2024’te biteceğinin hedeflendiğini dile getiren Uraloğlu, “Kuskunkıran Tüneli 2. tüp proje çalışmaları devam etmekte olup proje çalışmalarının 2023 yıl sonu itibariyle tamamlanması planlanmıştır. Güzeldere Tüneli'nde ise sağ tüpte ışık görülmüş olup nihai beton kaplama çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Tendürek Dağı geçidi için 2021 yılında yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. 22,8 km'lik kesim 2023 yılında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Proje kapsamında; Tendürek Köprüsü (42 m), Bayram Şenol Karakolu ve Ziyaret Karakolu arasında 2,5 km uzunluğunda bağlantı yolu bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol olarak tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“BAHÇESARAY YOLUNDA RİSKLERE KARŞI KALICI ÇÖZÜM BULUNMASI HEDEFLENMEKTEDİR”

Uraloğlu, “Bahçesaray yolunda çığ riskinin kalıcı olarak bertaraf edilmesiyle ilgili fizibilite çalışması yapılmış olup, bu çalışmalar neticesinde risklere karşı kalıcı çözüm bulunması hedeflenmektedir. Diğer taraftan; Karayolları Kavşağı proje çalışmaları tamamlanmış olup yatırım programına alınmıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sanayi Sitesi kavşaklarının yapım işleri de yatırım programına alınmasını müteakip ihalesine çıkılacaktır” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ