Türkiye'nin silah kaçakçılarıyla ve uyuşturucuyla mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda Van dahil 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-15” operasyonlarında 750 silah ele geçirilirken 878 şüpheliye ise yasal işlem yapıldı.

68 İLDE DEV OPERASYON

CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması CHP Genel Başkanı Özel’den Amedspor açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il jandarma komutanlıkları ve emniyet müdürlükleri tarafından 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişi ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden "Mercek-15" operasyonları hakkında bilgi paylaştı

750 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

559'u ruhsatsız tabanca, 58'i kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14ü uzun namlulu tüfek ve 119'u ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 750 silah ele geçirildiğini bildirdi.

878 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Operasyonlarda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirten Yerlikaya, İstanbul'da 99 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 136 şüphelinin gözaltına alındığını; İzmir'de 61 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 60 şüphelinin gözaltına alındığını; Adana'da 47 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirildiğini, 69 şüphelinin gözaltına alındığını; Antalya'da 21 tabanca ve 14 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 58 şüphelinin gözaltına alındığını; Şanlıurfa'da da 27 tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildiğini, 34 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.

Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Bakan Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kolluk güçlerini tebrik etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ