Van Gölü kıyısındaki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde düzenlenen festival renkli görüntülerle başladı. 2 gün sürecek festival kapsamında; flyboard gösterimi, plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yelken, yüzme, kano, dragon, ördek yakalama, bilek güreşi, hemsball, parasailing, banana, ringo, sürat teknesi, jet ski, yelken, zeka oyunları, sergi ve halk oyunları ile halka açık gösteri ve yarışmalar yer alacak. Yarışmaların ödül töreni ise pazar günü saat 17.00’de yapılacak.

“EDREMİT'İ ARTIK ŞARKIN YILDIZI DİYORUZ”

Van Gölü’nün tanıtımı açısından su sporları festivalinin önemli olduğunu ifade eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Şu anda Van Gölü'nün kıyısında, su sporları merkezimizdeyiz. Biraz önce açılışımızı gerçekleştirdik. Hakikaten dolu dolu, çok güzel ve Edremit'e yakışır bir açılış oldu. Şu anda da alanda gördüğünüz gibi çocuklar, kadınlar, yetişkinler, herkes burada. Van Gölü'nün hafta sonunun keyfini çıkarıyor. Bugün 11’incisini düzenlediğimiz spor festivalimiz devam edecek. Beş yüze yakın sporcumuz yarışacak, çeşitli ödüller olacak. Bir taraftan spor, kardeşliktir, bir araya gelmektir ve kültürlerin buluşmasıdır diyoruz. Tüm bölgeden binlerce vatandaşımız bu hafta sonu burada misafirimiz. Özellikle Edremit'imizi son yıllarda, sporuyla, turizmiyle, kültür ve sanatıyla öne çıkardık. Bu noktada da Edremit'i artık şarkın yıldızı diyoruz” dedi.

“VAN GÖLÜ'NÜ BİR SONRAKİ KUŞAKLARA TEMİZ BİR ŞEKİLDE TESLİM EDECEĞİZ”

Van Gölü’nün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Say, “Van Gölü’ndeki dip çamur temizliği ve yüzey temizliği de devam etmektedir. İnşallah binlerce yıllık en güzel mavisiyle Van Gölü'nü bir sonraki kuşaklara temiz bir şekilde teslim edeceğiz. Bu da bizim görevimiz. Katkı sunan paydaşlarımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Valiliğimize, Yüzüncü Yıl Üniversitemize ve buraya gelerek yarışmalara katılan tüm sporcularımıza tek tek şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

“VAN GÖLÜ SADECE BİR GÖL DEĞİL, TÜRKİYE'NİN KÜLTÜREL BİR VARLIĞIDIR”

Van’da yapımı devam eden arıtma tesislerine değinen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Edremit'te Su Sporları Festivali etkinliği için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Edremit Belediyesi Başkanımız başta olmak üzere diğer tüm paydaşlara teşekkür ederim. Bu festivalin Van'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Van Gölü sadece bir göl değil, Türkiye'nin kültürel bir varlığıdır. Bunu da korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yürütmüş olduğu dip çamur temizliği yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu temizlik çalışması için yaklaşık 100 milyon TL para harcadık ve daha da devam edecek. 3 tane ilçede de arıtma tesisi inşaatı devam ediyor ve 3 tane daha yapacağız” ifadelerini kullandı.

CANLI TAKİP | VAN EDREMİT 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP | VAN EDREMİT 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Festivale; Van Valisi Ozan Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, ilçe belediye başkanları, yüzlerce sporcu ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Necmettin Dursun