HÜDA PAR, Siyonist işgal yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi. Kanuna her kesimden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Türkiye vatandaşı olup da Gazze'de yaşanan soykırıma işgalci askeri olarak katılanların vatandaşlıktan çıkarılması için hazırladığı kanun teklifi TBMM'de Genel Kurul'da görüşülecek.

Asırlık ceviz ağacı içinden geçtiği mağazanın sembolü oldu Asırlık ceviz ağacı içinden geçtiği mağazanın sembolü oldu

Van Filistin'e Destek Platformu, meclise sunulan kanun teklifi ile ilgili yazılı açıklamada bulunarak tüm milletvekillerinin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Soykırım Suçuna ortak olma! Gazze’nin yanında dur! 1948’den bu yana İşgal edilen Filistin toprakları ve üzerine kurulan İsrail devleti, 7 Ekimden bu yana Gazze’yi bir kan gölüne çevirdi. Çocuk kadın demeden yerle yeksan edilen Gazze şeridinde bir soykırım suçu işlenmektedir. Bu güne dek kırk binden fazla insan katledildi. Binlercesi kayıp, binlercesi de bilinmeyen yerlerde tutuklu durumunda. Bu soykırımda birebir siyonist askerlerinin yaptığı zulüm dışında asker olmayan bazı İsrail vatandaşlarının da Filistin'de katliam işledikleri ortadadır. Ülkemizde de İsrail ile çifte vatandaş olan bir kısım içimizdeki Siyonistlerin Gazze’ye gidip İsrail safında bu soykırıma ortak oldukları herkesin malumudur. Bu soykırıma ortak olan kişilerin yargılanması, vatandaşlıktan çıkarılması ve Siyonizm’in yasal olarak suç olmasını talep ediyoruz. Van Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze de bu soykırım suçuna bulaşan, bunun propagandasını yapan ve siyonistlerle işbirliği içerisinde olanların haklarında hukuki işlemlerin başlatılmasına dair kanun teklifini desteklediğimizi kamu oyuna bildiriyor tüm vicdanlı kurum ve kuruluşları, STK ve halkımızı ve mecliste yer alan millet vekillerini bu kanun teklifini desteklemesini bekliyoruz. Unutmayalım soykırım bir insanlık suçudur. Karşısında değilsen suçun bir parçasısın."

Kaynak: HABER MERKEZİ