ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM

Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı

Son yılların en tartışmalı konularından biri olan Van Gölü, kirletilmeye devam edilirken, yaz aylarıyla birlikte vatandaşların akın ettiği Van Gölü sahilleri ise çöplükten geçilmiyor. Van Gölü’nün dört bir yanında sahillere akın edip piknik vatandaşlar gittikleri alanları adeta çöplüğe dönüştürüp ayrılıyor. Birçok kez tartışma konusu olan kirlilik sorununa çözüm üretilmezken, tepkiler de ardı ardına gelmeye devam ediyor.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR

Son haftalarda sosyal medyada da sıkça paylaşılan kirlilik görüntülerine tepki yağarken bir tepki de Vangölü Aktivistleri Başkanı Dr. Erdoğan Özel’den geldi. Sahildeki kirliliği fotoğraflayan Başkan Özel, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak, Kendine saygı duyan çevreye de saygılı olmalı” yorumunda bulundu. Daha sonra vatandaşlar tarafından da tepki toplayan kirlilik fotoğrafı, kısa sürede içerisinde gündeme oturdu.

KİRLİLİK KRİZİ BÜYÜYOR

Sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulunan vatandaşlardan Ferhat Men, “Van Gölü canavarını merak edenler olmuş, buyurun size canavar. Çevre bilinci olmayan ve doğaya saygısı olmayandan daha büyük canavar mı olur?” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran görüntüler için Süleyman Oflas isimli vatandaş ise şunları belirtti: “Sağlıklı bir yaşam sağlıklı bir çevreden geçer.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM