ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konuk Evi'nde gerçekleşen görüşmede, Yılmaz ve Orhan tarafından Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı.

1 MİLYON 165 BİN METREKÜP ÇAMUR ÇIKARILDI

Biyolojik arıtma tesisinin hayata geçirilmesiyle başlayan Van Gölü'nü koruma projesi, Atık Su Yönetimi, dip çamur temizliği ve Atık Yönetimi alanlarında devam ediyor. Dip çamur temizliğinde şimdiye kadar toplam 1 milyon 165 bin metreküp çamur çıkarıldığı belirtildi. Emine Erdoğan’la yapılan görüşmede, eşsiz ekosisteme sahip Van Gölü'nün korunması için başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olmasının önemine işaret edildi.

Şırnak'tan acı haber geldi; Şehitler var... Şırnak'tan acı haber geldi; Şehitler var...

ORHAN: PROGRAM DAHİLİNDE BUGÜNE DEK ÖNEMLİ MESAFE ALDIK

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz ile birlikte, Emine Erdoğan’ın himaye ettikleri Van Gölü Havza Koruma Eylem Plan ve Programını değerlendirdik. Van Gölü’ne gösterdikleri ilgi, hassasiyet ve himayeden dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye; projeye destek olacak olan TBB Başkanı ve Balıkesir Belediyesi ekibine, ayrıca Çevre Bakanlığı ekibine minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Program dahilinde bugüne dek önemli mesafe aldık. Yeniden belediyelerimiz, kurumlarımız, STK’lar ve özellikle halkımız ile hep birlikte daha da hassas bir şekilde gölümüzü korumaya çalışalım. Şimdiden hassasiyet gösteren her bir vatandaşımıza teşekkür ediyoruz.

YILMAZ: EŞSİZ DOĞA HARİKASI VAN GÖLÜ'NÜ KORUMAK BİZLERİN GÖREVİ

Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz ile toplantı düzenledik. Toplumsal bir duyarlılık oluşturarak dünyanın en özel ekosisteminden biri olan ve en büyük mikrobiyalitlerini içinde barındıran eşsiz doğa harikası Van Gölü'nü korumak bizlerin görevi. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Editör: Necmettin Dursun