Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı GSB yurtlarında eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Üniversite öğrencilerine sıcak bir ortam sunmak için gece gündüz hummalı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Yurtlarda barınma ihtiyacının yanında, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılacağı alanlar oluşturuldu.

YENİ DÖNEM İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Yeni eğitim öğretim döneminde gençlerimizin faydalanacağı yurtlarda tam kapasite hazır olduklarını aktaran Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Yurtlarımızın tamamı her an kullanılabilecek vaziyette tutuluyor. Öğrencilerimizin tatilde oldukları dönemde nöbetçi kız-erkek yurtlarımız olduğundan sürekli gençlerimiz yurtlardan faydalanabiliyorlar. Yaz tatili döneminde yine bakanlığımız projelerinden olan ‘seyahat sever’ kapsamında da yine gençlerimizi bu yurtlarımızda misafir ettik. Yeni dönem için de hazırlıklarımızı tamamladık. Gençlerimizi ikinci evleri olan yurtlarımıza bekliyoruz” dedi.

ÖZSOY, “SPOR VE ETKİNLİK ALANLARI OLUŞTURULDU”

Her yıl yapılması planlanan eğitim öğretim için yurtların hazır konumda tutulduğunu vurgulayan Özsoy, “Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması dışında bu yıl gençlerimizin spor yapabilmeleri, kültürel etkinliklerde aktif yer almalarını sağlayacak projeler hayata geçirildi. Kampüs yerleşkesinde bulunan yurtlarımızda Gençlik Merkezleri, Has Odalar, Eğitim Sınıfları, halı saha, Basketbol ve Voleybol Sahaları yapılarak gençlerimizin kullanımına sunuldu” ifadelerini kullandı.

FUTBOL SAHASI 7/24 GENÇLERİN HİZMETİNDE OLACAK

GSB Van İl Müdürlüğüne bağlı Süleyman Şah Yurdunda gençleri spor etkinliklerinin beklediğini aktaran Özsoy şunları söyledi: “Tuşba ilçemiz Bardakçı mahallesinde yeni bir nizami futbol ölçülerine sahip futbol sahası inşa ettik. Bu sahamız 7/24 yurdumuzda barınan gençlerimizin hizmetinde olacak. Aynı zamanda Masa Tenisi, Fitness ve Satranç salonlarımızla da öğrencilerimizin yoğun ders programlarından fazla kalan zamanlarını spora ayırmaları için çalışmalarımızı tamamladık. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda büyük özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Kaynak: ŞEHRİVAN-HABER BÜLTENİ