Türkiye’de hava sıcaklıkları şaşırtıcı bir şekilde yılın son günlerinde mevsim normalleri üzerinde seyrediyor.

YILBAŞINDA VAN’A KAR YAĞACAK MI?

Geçtiğimiz yıllara göre kar yağışın daha az yağdığı Doğu Anadolu adeta kara hasret kaldı. En çok merak edilen soruların başında ise beklenen “Kar ne zaman yağacak?”, “Yılbaşında kar yağacak mı?” Yılın son günlerine yaklaştığımız günlerde Türkiye genelinde yoğun bir kara yağışı beklenmiyor. Yılbaşında kar yağışı sadece 3 bölgede kar yağışı beklenirken diğer illerde kar yağışı beklenmiyor. Yazdan kalma günler geçiren ve son yılların en kurak kışını geçiren Van yılbaşını kar yağışı olmadan geçirmesi bekleniyor.

VAN İÇİN DON VE BUZLANMA UYARISI

Van ve bölge illerinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenirken gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceğinden buzlanma ve don ile beraber ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb. karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

O TARİHLERDE ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji’nin hava tahminlerine göre; Türkiye’de 7-8 Ocak 2024 tarihine kadar kar yağışı beklenmezken bu tarihten sonra kar yağışının şiddetli olacağını ve bu kış mevsiminde sağlam bir kar örtüsü oluşturabileceğini belirtildi. Meteoroloji kar yağışının özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde etkili olacağını ve vatandaşların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Meteoroloji kaynağı Hava Forum, 10-12 Ocak’ta şiddetli bir kar yağışı gerçekleşeceğini duyurdu. Hava Forum, paylaşımında şu sözlere yer verdi: "Mega kentlerde 7-8 Ocak'a kadar kar açısından bir hareketlilik yok. Bu kış bir adet sağlam bir kar bekliyoruz. Bu ihtimal de 10-12 Ocak'tan itibaren başlayacak gibi, sabredelim..."

YILBAŞINDA HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?

Meteoroloji uzmanları, şaşırtıcı sıcak havanın ardından kar yağışı için tarih verirken Türkiye genelinde yılbaşına kadar kar yağışı beklenmiyor. Yılbaşında kar yağışı Hatay, Orta ve Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’de kar yağışı bekleniyor. Beklenen kar yağışının tarihi netleşti ve yoğun kar yağışının bu kentlere ne zaman düşeceği konusunda bilgi verildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ