ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti

Geçen yıl Van Valisi Ozan Balcı’nın göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirilen projelerden biri olan ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında şimdiye kadar 1.5 milyon kitap dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Balcı, kitabın önemine dikkat çekerek kentte bu anlamda hayata geçirilen projelerden de söz etti.

1.5 MİLYON KİTAP DAĞITILDI!

Kitap Van Projesi kapsamında bu yıl 3’sü düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da katıldı. Ödüller Vali Balcı tarafından öğrencilere verilirken, ödül töreni de Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

“KİTAP OKUMAK EN GÜZEL İŞ”

Törende konuşan Vali Balcı kitabın önemine dikkat çekerek, “Doğru yoldayız. Kitap okuma, dünyanın en güzel işlerinden biri. Kitap okuyup başarısız olan hiçbir öğrenci yok. Kitap okuyan öğrencilerin hayal dünyası gelişir, akademik anlamda büyük başarı elde ederler” dedi.

BALCI: VAN KİTABIN BAŞKENTİ

Kitap Van Projesi kapsamında 1.5 milyon kitap dağıtıldığını aktaran Balcı, “Biz Van’da kitap okuma üzerine güzel işler yapıyoruz. Şimdiye kadar ilimize 1.5 milyon kitap kazandırdık. Van, kitabın yeni başkenti. Ayrıca PTT aracılığıyla http://kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyenlere kitaplar postacılar tarafından ulaştırılıyor” diye konuştu.

VAN’DA 65 BİN KİTAP ÇOCUKLARA ULAŞTIRILDI!

Balcı, proje kapsamında hayata geçirilen projelere de değinerek, “Şimdiye kadar 65 bin kitap çocuklarımıza ulaştırıldı. 13 ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi kurduk. Yeni bir il halk ve çocuk kütüphanesinin ihalesini yapıyoruz. Bitirip hizmete açacağız. Edremit’e yeni bir kütüphane açtık. 256 okula Z kütüphane kurduk. Emeği geçenlere, projemize destek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Fatmanur Polatcan