ŞEHRİVAN ÖZEL - Dünya genelinde büyük bir hızla büyüyen yazılım konusunda önemli adımlar atılırken, yazılım firmalarının ticari hacmi de büyük hızla büyüyor. Her anlamda olmazsa olmaz bir sektör haline gelen yazılım konusunda önemli bir adım da Van’da atıldı.

Van merkezli olarak yakın bir zaman önce kurulan yazılım firması Fi Slash Software, başarılı yazılım projeleri, Ar-Ge çalışmaları, web-tasarım ve kodlama hizmetleri, mobil uygulamalar ve e-ticaret alanındaki işleri ile adından söz ettirmeye başladı. Kurulduktan kısa bir süre sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent'te faaliyet gösteren yazılım firmalarından birisi olan Ar-Ge projelerine start veren Fi Slash, farklı sektörler için özelleştirilmiş web, mobil ve diğer platformlara yönelik yazılımlar üretme konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Bölgesel ve Türkiye genelinde danışmanlık hizmetleri ve altyapı sağlama konularında büyük hacimli birçok e-ticaret projesine liderlik eden firma, yüksek teknoloji yazılım ve dijital dönüşüm konusundaki işleri ile dikkatleri üzerine çekti.

VAN’DA HEM FİRMALAR İÇİN HEM DE GENÇLER İÇİN BÜYÜK BİR İMKAN OLDU

Fi Slash, özellikle Van'da gençlerin yazılıma bakış açısını değiştirme ve sektörde kendilerine yer bulma imkanı sağlama konusunda da önemli bir kapı haline geldi. Van’da çalışma imkanlarını bulamayıp şehir dışına gitmek zorunda olan gençlere ve şirketini dijital dönüşüm ile güçlendirmeye çalışan firmalara umut olan şirket faaliyetlerine devam ederken, Şehrivan Gazetesi, kentteki en ciddi yazılım firması olma yolundaki Fi Slash’ı yetkili isimlerden dinledi.

HARMAN: VAN’DA GERÇEK MANADA YAZILIM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Firmanın kurucu ortaklarından Bedirhan Harman şirket hakkında bilgiler paylaştığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kısa bir süre önce kurulan firmamız Van’da beklenilenden büyük işlere imza atmaya başladı. Fi Slash Software olarak yereldeki işletmelerle birlikte ulusal firmalara da hizmet vermeye başladık. Ülke çapında birkaç önemli projenin şu an yazılım, kodlama ve ticari yatırıma dönüşme sürecini yürütüyoruz. Amacımız, Van'a gerçek anlamda yazılım projeleri kazandırmak ve bunu Vanlı gençlerimizle birlikte başarmaktır. Sadece isim yapmış bir firma değil, Van'a ve ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atan bir şirketiz” şeklinde konuştu.

FİRMA DÜNYA DEVLERİ İLE ÇALIŞIYOR

Dünya dışı yaşama dair ipucu Dünya dışı yaşama dair ipucu

Sadece yazılım değil bir çok alanda hizmet verdiklerini de hatırlatan Harman, bu hizmetleri verirken dünyaca ünlü firmalar ile de partner olarak çalıştıklarını ve alt yapı hizmetlerini kurumsal firmalar ile sürdürdüklerini hatırlatarak; “Fi Slash Software, Google Cloud, Amazon Web Services ve Türkiye'nin önde gelen ödeme kuruluşlarından PARAM A.Ş. gibi önemli iş ortaklarıyla iş birlikleri yürütmektedir. Yazılım hizmetlerinin yanı sıra sunucu barındırma, sistem yönetimi, yedekleme, DevOps, veritabanı yönetimi, danışmanlık, bakım ve IT destek gibi geniş bir yelpazede bilgi teknolojileri hizmetleri sunmaktadır.” Dedi.

Editör: Necmettin Dursun