ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- ŞABAN BEYAZSAÇ

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçime kenetlenirken, adaylar da yoğun çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’nin geçtiğimiz dönem Van Milletvekilleri içerisinde en çok öne çıkan ve kentle ilgili yatırım, proje ve sorunlarda en çok işe imza atan ismi olan Abdulahat Arvas, saha da büyük bir ilgi görüyor. Hem Van’a hem de Erciş’e önemli projeler kazandıran Arvas, birçok sorunun çözümünde de pay sahibi oldu. Üç günde 30 köy, merkez mahalleler, sanayi sitesi esnafı, sebze hali esnafı, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek olağan üstü bir gayret gösteren Arvas, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinleyip, mevcut sorunları da not ediyor. Hem yapılan yatırımlar hem de yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Arvas, “Sağlık, sanayi, tarım, turizm, ulaşım, eğitim ve kentleşme alanlarında yaşanan gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçların karşılanması konusunda iyileştirmeler yaşam standardını yükseltmiş, halkın refahını arttırmıştır” dedi.

 

ARVAS, SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜYOR!

Bir dönem halkın temsilciliğini yapmış, çalışmalarıyla ilgi çekmiş ve takdir toplayan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, yeni dönemde tekrar AK Parti listesinden kendisine aynı sıradan yer bulmayı başardı. Seçmene hesap verme anlayışıyla bu güne kadar yaptıklarını bir kitapta derleyen Arvas, kendi ifadesiyle karnesini hemşerileriyle paylaşarak yeni dönemde partisi adına tekrar destek istiyor. İlçe ziyaretleri dışında son günlerde özelikle çalışmalarını Erciş’te sürdüren Arvas, üç günde 30 köy, merkez mahalleler, sanayi sitesi esnafı, sebze hali esnafı, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek olağan üstü bir gayret gösteriyor. Büyükşehir kanunu ile birlikte mahalle statüsü kazanmış köyleri tek tek dolaşan Arvas, muhtarların yerleşim yerlerine ait alt yapı, üst yapı sorunlarını not alıyor. Bir araya geldiği vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinliyor.

SAHADA ARVAS’A İLGİ BÜYÜK!

Seçimden öncede sürekli halkın arasında aktif bir şekilde bulunan bölge halkıyla birebir görüşmeler, toplantılar ve ziyaretler gibi etkinliklere diyaloglarını devam ettiren Arvas, halkın sorunlarını en iyi bilen, anlayan ve çözüm üreten bir siyasetçi olarak görülüyor. Kentin ve toplumun sorunlarına göstermiş olduğu duyarlılık ve çözüm konusunda gösterdiği çaba ile Van halkının güvenini kazanan Arvas, seçime sayılı günlerin kaldığı bu süreçte çalışma temposunu yükselterek, halkla etkileşimini artırıyor. AK Parti seçim çalışmalarının adeta lokomotifi haline gelen Arvas, halk arasında oldukça seviliyor ve saygı görüyor. AK Partinin eser ve hizmet siyaseti ile bütünlük arz eden bu siyasi anlayış diğer siyasetçilere de ilham kaynağı oluyor.

ERÇİŞ’TE YATIRIMLAR KONUŞULUYOR!

Erciş ilçesinin kamu yatırımlarıyla ihya olduğunu belirten Arvas, yapılan yatırımları şöyle sıraladı: “Erciş Organize Sanayi Bölgesi, Jeotermal İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, galericiler sitesi, Erciş Küçük Sanayi Sitesi, KOSGEB temsilciliği, Erciş Marina, Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Meslek Hizmetleri Yüksek Okulu, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Bilim Sanat Merkezi, Z kütüphane, Kültür Merkezi, Mezbahane, Olimpik Yüzme Havuzu, 16 ayrı basketbol, voleybol ve semt sahası, kent ormanı, millet bahçeleri, kentsel dönüşüm, içme uyu isale hattı ve arıtma tesisi, tarımsal sulama amaçlı derelerin ıslahı ve drenajların temizliği, tarihi Erciş üzümünün yaygınlaştırılması, 111 bin metre doğal gaz çalışması, 220 kilometre yolunun asfaltlanması, 220 kilometrem yol PMT asfalt çalışması ve 1 milyon metrekare parke taşı ile mahalle içi yolların yeniden ıslah edilmesi gibi birçok alanda sayısız proje başlatıldı. Bunların birçoğu tamamlandı bir kısmının da çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Motorine İndirim pompaya yansıdı! İşte güncel fiyatlar Motorine İndirim pompaya yansıdı! İşte güncel fiyatlar

ARVAS: İLÇENİN EKONOMİK YAPISI DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Arvas, “AK Parti hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren Türkiye genelinde gerçekleştirdiği yatırımlar, birçok ilçe ve şehrin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bu yatırımların etkileri, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha belirgin bir şekilde görülmüştür. Erciş ilçesi de, AK Parti hükümetlerinin yatırımları sayesinde önemli bir gelişme göstermiştir. Özellikle son beş yılda Erciş’te artan yatırımlar ile birlikte ilçenin ekonomik yapısı değişmeye başlamıştır. Son yıllarda sağlık, sanayi, tarım, turizm, ulaşım, eğitim ve kentleşme alanlarında yaşanan gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçların karşılanması konusunda iyileştirmeler yaşam standardını yükseltmiş, halkın refahını arttırmıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun