Türkiye’de son yıllarda artan fiyatıyla konutlar, yatırım aracına dönüşürken hükümetin aldığı tedbirler ve kredilere uyguladığı kısıtlama konut sektöründe hem satışlarda hem de konut fiyatlarında sert düşüşlere neden oldu. Fahiş fiyat ve sektördeki daralma ile beraber Van’da da konut satışları düşerken ülke gelinde düşüş gösteren konut fiyatları artmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki artış satışlara da yansırken Van’da geçen ay sadece 449 konut satışı oldu.

VAN’DA DA KONUT ALMAK ADETA HAYAL OLDU

Yıllardır imar sorunuyla gündeme gelen Van’da bu sorun konut satışlarına da yansıdı. Konut almanın adeta hayal olduğu Van’da açıklanan verilere göre konut satışları düştü. Türkiye’de barınma sorunu gün geçtikçe büyürken, konut satışları ve kiralamadaki artışlar da sürüyor. Ülke genelinde olduğu gibi nüfusu 1 milyonu aşan Van’da da konut almak adeta hayal oldu. Konut satışlarında yaşanan düşüş verilere de yansıyor. Yıllardır imar sorunuyla boğuşan Van’da Mart ayında 589 konut satışının olduğu Van’da Nisan ayında konut satışları 449’a düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı, üst düzey isimleri görevden aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı, üst düzey isimleri görevden aldı!

VAN’DA KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin ‘Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde Nisan ayında 75 bin 569 konut satıldı. TÜİK’in verilerine göre, Van’da Nisan ayında konut satışları bir önceki aya göre düşerek 449 oldu. Van’da Ocak ayında 557, Şubat ayında 620, Mart ayında 589, Nisan ayında ise 449 konut satışı oldu.  

KONUT SATIŞIMIZ DÜŞÜK AMA BÖLGEYE GÖRE YİNE İYİ!

TRB2 Bölgesi’nde bulunan Muş’ta Nisan ayında 172 konut satıldı. Bitlis’te Nisan ayında 184 konut satıldı. Hakkari’de Nisan ayında 35 konut satıldı.

VAN, TÜRKİYE’DE İLK 5’TE YER ALDI!

Türkiye’de ilan satış fiyatlarının en yüksek ve en düşük olduğu iller açıklanırken satılık konut m2 fiyatlarında en hızlı artışın görüldüğü iller; Erzurum (yüzde 78,4), Eskişehir (yüzde 66,1), Ordu (yüzde 65,8), Van (yüzde 64,3) ve Hatay (yüzde 60,7) oldu.

En düşük artışların görüldüğü iller ise, İstanbul (yüzde 38,8), Mersin (yüzde 37,1), Adana (yüzde 34,5), Malatya (yüzde 33,9) ve Antalya (yüzde 33,3) oldu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ