Van’da 3 gündür etkili olan yoğun kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilerken 7 ilçede de okulların tatil olmasına neden oldu. Van Valiliği’nin yanı sıra meteoroloji de bir açıklama yaparak gece ve sabah saatlerinde yer yer sise karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.

Dev soğan bitkisi toplayan İranlılara 774 bin TL ceza! Dev soğan bitkisi toplayan İranlılara 774 bin TL ceza!

Van Valiliği yeni bir uyarı daha yaparak, “Bugün akşam saatlerinden yarın (Salı) sabah erken saatlere kadar Van'ın kuzey ilçeleri (Muradiye, Çaldıran) ile Hakkari'nin güney kesimlerinde (Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca) havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olması tahmin edilmektedir. Rüzgarın bölge genelinde bugün (Pazartesi) batılı ve güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir. Beklenen kuvvetli rüzgar ve kar yağışına bağlı olarak kar savrulması, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 3, Başkale’de 22, Çaldıran’da 41, Çatak’ta 99, Erciş’te 84, Gevaş’ta 1, Gürpınar’da 111, Muradiye 26, Saray’da 12 ve Özalp ilçesinde ise 52 olmak üzere toplam 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapalı olan yerleşim yerlerinin yolunu açmak için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - VEYSEL İZGİ