Van Valiliği, Van ve bölge illerinde etkili olan kar yağışının ardında yeni bir uyarı daha yaptı. Van’ın merkez ve güney ve kuzey ilçelerinde etkili olacak yoğun kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “ Bölgemizin doğusunda (Muş, Bitlis) aralıklarla devam eden kar yağışlarının, akşam saatlerinden itibaren Van'ın güney  (Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar) ve kuzey (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) ilçelerinde etkisini artırması ve yarın (Cumartesi) gün boyu kuvvetli, yükseklerde yoğun kar yağışı şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir.

CUMARTESİ GÜNÜ MERKEZ İLÇELERDE ETKİLİ OLACAK

Yağışların bu gece yarısından, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Van'ın merkez ilçeleri (Edremit, İpekyolu, Tuşba) ve çevresinde etkili olması, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde hafifleyerek aralıklarla devam etmesi, akşam saatlerinden sonra sıcaklığın düşmesiyle birlikte etkisini tekrar artırması beklenmektedir.

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı! Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı!

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ