Van'da kar yağışı zaman zaman başta merkez ilçeler olmak üzere etkisini arttırarak devam ediyor. Van il genelinde etkili olan kar yağışının ardından Van Valiliği’nden vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Peki okullar tatil olacak mı? İşte merak edilenler…

Valilik Van il genelinde halen devam eden kar yağışının gece boyunca devam edecek. Ayrıca yükseklerde kuvvetli rüzgârla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Yeni müfredatın açıklanacağı gün belli oldu! Bakan Yusuf Tekin açıkladı! Yeni müfredatın açıklanacağı gün belli oldu! Bakan Yusuf Tekin açıkladı!

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“Bugün (Pazar) etkisini göstermeye başlayan kar yağışının il genelinde aralıklı kar yağışı olarak devam etmesi beklenmektedir. Yağışların kuzey ilçelerde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Söz konusu kar yağışlarının bugün (Pazar) gece saatlerinde de aralıklarla devam edip, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve güney ilçelerde kuvvetli kar yağışı olmak üzere Van il genelinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

ÖNEMLİ UYARI!

Yağışlı sistemin Salı günü sabah saatlerinden sonra il genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgârla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” denildi.

PEKİ OKULLAR TATİL EDİLİR Mİ?

Yoğun kar yağışı sonrası bazı il veya ilçelerde okulların tatil edilmesi bekleniyor. Henüz Valilikler tarafından gelen resmi bir açıklama yok. Tatil haberi geldiğinde sitemizden bulabileceksiniz.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL