Van’da son haftalarda yağan yağışlar kentte hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Van Valiliği son dakika uyarısı yaparak Cumartesi(Bugün) ve Pazar günü için sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Van Valiliği, Cumartesi ve Pazar günü için sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı, üst düzey isimleri görevden aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı, üst düzey isimleri görevden aldı!

Bugün (Cumartesi) bölgemiz genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmektedir. Ayrıca bugün (Cumartesi) ve yarın (Pazar) rüzgarın, bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) yükseklerde fırtınalı rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Yağış ve kar erimesine bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL