Akademik başarıları ile birçok sosyal alanda da adından söz ettiren bir üniversite olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesindeki spor kulüpleri ile müsabakalarda da başarılarla dönüyor. Birçok ayrı branşta takımı bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, son başarılarından birisini Kadınlar Voleybol Takımı ile ÜNİLİG’de kazandı.

ŞAMPİYON VAN YYÜ OLDU

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenen Üniversite Ligi (ÜNİLİG) Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Şampiyonada birçok güçlü ekip yarışırken Van YYÜ kadın takımı maçlardan şampiyonluk ile ayrıldı. ÜNİLİG Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları 6 (altı) Üniversitenin katılımı ile Kadınlarda 4 (dört), Erkeklerde 6 (altı) takımın kategorisinde yarıştığı toplamda 21 (Yirmi bir) karşılaşma ile tamamlandı.

Batman Petrolspor şampiyon oldu Batman Petrolspor şampiyon oldu

BÜYÜK İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Katılımcı Üniversite ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcileri, Gençlik Spor İl Müdürü ile tüm takımların hazır bulunduğu Açılış Seremonisinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Başdaş’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, startı verilen Voleybol Bölgesel Lig Müsabakalarında ilk karşılaşma, Batman ve Siirt Üniversitelerinin erkek takımları arasında gerçekleştirildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Kompleksi’nde, sporda kalitenin, birlik ve beraberliğin galip geldiği organizasyon süresince; Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi takımları arasında geçen heyecan dolu karşılaşmalar, sporseverlerin yoğun ilgisiyle takip edildi.

MÜSAKABALAR SONRASI SIRALAMA ŞÖYLE OLUŞTU:

Öte yandan ÜNİLİG Voleybol Bölgesel Lig Müsabakalarında kadın ve erkek takımlarınca ilk üçte alınan derce sıralaması ise şöyle oluştu:

KADINLAR

1-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 
2-Dicle Üniversitesi
3-Mardin Artuklu Üniversitesi

ERKEKLER

1-Batman Üniversitesi
2-Siirt Üniversitesi
3-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER