ŞEHRİVAN HABER:

Tarıma ve hayvancılığa önem veren Van Valisi Ozan Balcı, göreve gelir gelmez 2021 yılında ülke genelinde köye ve hayvancılığa dönüş projesi olarak hayata geçirilen ‘Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi için kolları sıvadı. Köye dönüp hayvancılık yapacaklara sıfır faizle 100 koyun verilme imkanı sunan projenin Van’da rekor düzeyde karşılık bulması için yoğun çaba harcayan Vali Balcı, hedeflerinin 10 bin aileye 100’er koyunla 1 milyon koyun vermek olduğunu dile getiriyor.

ÇİFTÇİLERE 100 KOYUN VERİLİYOR

Her seferinde koyun otlatan çobanlarla sohbet eden ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini anlatan Vali Balcı, bu defa da Edremit’te koyunlarını otlatan çobanla sohbet ederek koyunculuk projesini anlattı. Vali Balcı, şimdiye kadar 400 kişinin “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinden faydalandığını söyledi.

400 KİŞİ PROJEDEN FAYDALANDI

Çiftçilere koyun projesinden faydalanmaları yönünde çağrıda bulunan Vali Balcı, “İlimiz Türkiye’deki meraların yüzde 10’una sahip. Bu nedenle meralarımızı koyunlarla dolduracağız. Koyunculuk projesiyle her çiftçimize 100 koyun, 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli, sıfır faizle 200 bin TL kredi desteği veriyoruz. Şu ana kadar 400 aile bu projeden faydalandı. Hedefimiz 2 yılda 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek. Nihai hedefimiz 5 yıl içerisinde 7 ila 8 milyon koyun sayısına ulaşmak. Sigortalı olan bu projede erken dişi kuzu kesiminin engellenmesi, erkek kuzu kesiminin garanti altına alınmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BALCI: ARPA BUĞDAY DESTEKLERİ İÇİN 50 MİLYONLUK KAYNAK AYIRDIK

Arpa buğday destekleri için Büyükşehir'den yaklaşık 50 milyonluk kaynak ayırdıklarını belirten Balcı, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi ilimizin ekonomisine ve tarımına büyük katkı sunacak. Çiftçilerimiz zenginleşecek. Ayrıca ilimiz geneli için tarımsal sulama göletleri planlandı inşallah onların yapımını gerçekleştireceğiz. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ilimizin ekonomisine ve tarımına büyük katkı sunacak. Çiftçilerimiz zenginleşecek. Ayrıca ilimiz geneli için tarımsal sulama göletleri planlandı inşallah onların yapımını gerçekleştireceğiz. Arpa buğday destekleri için yaklaşık 50 milyonluk Büyükşehir'den kaynak ayırdık. Sertifikalı tohum veriyoruz. Bir kısmını verdik, bir kısmını da ilkbaharda vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim