ŞEHRİVAN ÖZEL – Kentin dört bir yanında uygulamaya konulan yap-sök belediyeciliğine bir yenisi daha eklendi. Peyzaj konusunda sınıfta kalan belediyeler tartışmalı çalışmalara imza atarken onlarca ilginç vakadan sonra bu kez de Hacıbekir Caddesi üzerindeki çalışmalar adeta çöp oldu.

Kudüs'te bir Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından öldürdü! Kudüs'te bir Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından öldürdü!

BAKIMSIZLIK VAN’I KURUTTU!

Bakımsızlıktan ve kirlilikten bir türlü kurtulamayan Van, özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle orta refüjlerin bakımsızlığıyla sık sık gündeme geliyor. Van’ın ana girişlerinden kent merkezine kadar olan yollardaki orta refüjler sulanmadığı için tamamen kururken, bu kötü görüntüler de tepkilere neden oluyor. Türkiye’nin en az yeşil varlığına sahip olan Van’da birçok bölgede var olan yeşil alanlar da bakımsızlıktan ve sulanmadığından kuruyor.

HACIBEKİR’DEKİ REFÜJLERDEKİ AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ, MUHTEMELEN BETON DÖKÜLECEK!

Bakılmadığı için kuruyan alanlardan biri de Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan orta refüjler oldu. Geçen yıl çam ağaçların dikildiği caddede bu çalışmanın senesi bile dolmadı cadde boyunca ekilen ağaçlar söküldü. Kurumamasına rağmen sökülen ağaçlar bir gecede sökülürken yüzlerce metrelik alan bir anda boş kaldı. Ekileli bir yıl olmadan sökülen süs çamlarının yerinde yeller esti. Daha önce benzer şekilde işlemler gören diğer caddelerde kaldırımlar beton ile kaplanmış ve üzerine saksı içinde ağaçlar ekilmişti. Bu ağaçlar da son birkaç yıl içinde defalarca kurumaya terkedilerek yenileri ile değiştirildi.

Editör: Necmettin Dursun