11 farklı bölgede yapılan etkinliklerden biri olan "Doğu Anadolu Kariyer Fuarı" Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Muş Alparslan ve Siirt Üniversitelerinin paydaşlığında gerçekleşti. Açılış programı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Van Halk Oyunları Ekibi ile Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Müzik Bölümü’nün birlikte sahne aldığı müzik dinletisi ile başladı.

“BİR İŞTE EMEK VARSA KARŞILIĞI VARDIR”

Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu söyleyen Van Valisi Ozan Balcı,  “Türkiye fırsatlar ülkesi! Aziz Sancar’ın da dediği gibi zekaya güvenmiyorum, çalışmaya güveniyorum. İnsanlar emek verince karşılığını alıyor, buna inanıyorum. Dediğim gibi Türkiye fırsatlar ülkesi ama gençlerin de çok çalışması lazım. Türkiye’nin ufku açık ben bu inançla çalışanların başarılı olacağına inanıyorum. Bu fuarın Van’da gerçekleşmesi bizleri onurlandırdı. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

“ÜLKEMİZİN 11 FARKLI BÖLGESİNDE DÜZENLENEN KARİYER FUARLARININ EN PRESTİJLİ”

Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu! Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!

Bölgenin en prestijli fuarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, ““Ülkemizin 11 farklı bölgesinde düzenlenen kariyer fuarlarının en prestijlilerinden olan DAKAF’24, ilimizde ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz koordinatörlüğünde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Bitlis Eren, Muş Alparslan, Hakkari, Iğdır ve Siirt Üniversiteleri ile beraber toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu organizasyona, kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler ve mezunlar, staj ve iş imkânı arayan öğrenciler ve gençler, iş gören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşları katılması hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.

SALİM ATAY, YETENEK HER YERDE

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, “ Yetenek her yerde diyoruz ama bu yeterli değil, burada bulunan üniversitelerden öğrencilerin binlercesi staj imkanı buldu. Gençlerimizin kariyer imkanı kazanabilmesi için ‘erken dönem kariyer rehberi’ olarak tanımladığımız bu fuarları ve eğitimleri kullanarak her alanda istihdam edilmek üzere gereken beceriyi kazandırmaya çalışıyoruz. Üstelik bunu fırsat eşitliği ve erişilebilirlik imkanını gözeterek sunmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

BURHAN KAYATÜRK, BAŞARMAK İSTEDİĞİMİZDE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Üretim gücüne değinen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Başarmak istediğimizde mutlaka çok çalışmalıyız. Planlı programlı olmalıyız. Yaptıklarımızın iyi olması için de denetim şart. Ben bu fuarın düzenlenmesine çok önem veriyorum” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ / ZENÜN YEŞİL