Gençlerin ve çocukların eğitimine büyük önem vererek, kendilerini geliştirmeye teşvik eden, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, kente farklı bir konseptte ikinci halk kütüphanesi kazandırıyor. Şerefiye Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Van Devlet Tiyatrosu binasının yanında inşa edilen yeni İl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’nin temeli atılarak, inşaatına başlandı. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu, kütüphanenin tam bir kitap okuma merkezi olacağını söyledi.

KÜTÜPHANEDE YOK YOK…

Çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC’ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projede çalışmalar sürüyor.

KANDAŞOĞLU: KÜLTÜR ALANINDA CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Van merkezde öyle bir kütüphane planlanıyor, inanın ki bitince gençler ne gece ne gündüz bu kütüphaneden çıkmayacaklar. Öyle böyle değil tam bir kitap okuma merkezi olacak. Kitap okumak için her türlü hizmet verilecek, bu eserin kültür alanında ciddi katkılar sağlayacak. Yapılması için gerçekten olağanüstü bir çalışma ve gayret gösteren Sn. Vali Ozan Balcı’ya sonsuz teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyoruz. Temeli atıldı, en kısa sürede  bitecek, hizmete girecek inşallah.”

Son dakika! MEB yeni müfredat modelinin detaylarını açıkladı! Son dakika! MEB yeni müfredat modelinin detaylarını açıkladı!

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM