Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

Törende konuşan Vali Ozan Balcı, başarılı olmanın, hayalleri genişletmenin, geleceğe sağlam adımlar atabilmenin yolunun kitabın okumaktan geçtiğini söyledi. Kitap okuma etkinliğine katılan ve başarılı olan öğrencileri kutlayan Balcı, PTT kitaptan şu ana kadar 40 bin çocuğun yararlandığını ve 8️0 bin kitabın postacılar aracılığıyla çocuklara ulaştırıldığını ifade etti. Çocukların kendi kitaplıklarını bu şekilde oluşturduklarını belirten Vali Balcı, “Okuma kültürüne, alışkanlığına katkı sağlamak için faaliyetlerimiz devam edecek. Bunlar geleceğe atılan tohumlardır. Kitap okumanın önümüzdeki yıllarda akademik anlamda çocukların başarısına katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ÇOCUKLARI KUTLUYORUM”
 
Van’da kitap adına çok güzel işler yapıldığını ifade eden Balcı, “2 Milyon kitabı ilimize kazandırdık. Kitap çeşitliliği ve zenginliği bakımından Türkiye’nin en iyi ili konumundayız. 250 ana okul kütüphanesi yaptık. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. İlçe kütüphanelerinde kitap varlığını 2️ katına çıkardık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kitaplıklarını zenginleştirdik. Camilere kütüphane kurduk. Okullarda 1️ saat okuma saati yapılıyor. Projemiz kapsamında ülkemizin güzide kuruluşu olan PTT ile yaptığımız anlaşmayla öğrencilerimize istedikleri kitapları evlerine kadar postacılarımız ulaştırdı. Bugün bunun ödül törenini yapıyoruz. Bütün çocukları kutluyorum. Düzenli bir şekilde her gün kitap okumaya devam edin. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmanın ardında Valimiz Sn. Ozan Balcı, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve ödüllerini verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ