4 FARKLI NOKTADAKİ SEMT PAZARLARI TAMAMLANIYOR

Modern şehircilik anlayışıyla kentte birçok projeyi hayata geçiren Van Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza atarak hayata geçirdiği 4 farklı noktadaki semt pazarları tamamlanıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen semt pazarları, 4 bin metrekarelik kapalı alanıyla modern bir yapıyor kavuştu.

SOSYAL DONATILAR DA BELLİ OLDU

Projeyle hem kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi hem de vatandaşların hijyenik ve korunaklı bir alanda alışveriş yapılması hedeflenirken muhtemel afet durumlarında koordinasyon merkezleri olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanan kapalı semt pazarlarında; satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alıyor.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını! CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını!

Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla afetlere karşı dayanıklı olan kapalı semt pazarları İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi, Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahalleleri ile Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi’nde yapılıyor. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan semt pazarları, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından hizmete açılacak.

Editör: Necmettin Dursun