Van'da kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı İpekyolu ilçesinde sabah başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Yoğun kar yağışı şehir merkezi ve ilçe merkezlerini beyaza bürüdü. Zaman zaman etkisini sürdüren kar nedeniyle, ulaşımda aksamaların yaşanmaması için belediye ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, şehir girişlerinde karla mücadele çalışması yürüttü.

MURADİYE VE ERCİŞ’TE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Muradiye'de etkili olan kar nedeniyle ilçe merkezi beyaza büründü, ağaçların ve araçların üzerinde kar birikti. Kar yağışının etkisini gösterdiği Muradiye Şelalesi de beyaza büründü. Bazı vatandaşlar, kar topu oynayarak eğlendi, bazıları da araçlarının üzerinde biriken karı temizledi. Erciş ilçesinde de akşam başlayan kar, gece de etkisini sürdürdü. Kar yağışına sevinen vatandaşlar, evlerinden çıkarak kar topu oynadı.

BELEDİYE EKİPLERİ YOL TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPTI

Van’da sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, kış lastiği takmayan ve zincir bulundurmayan araçlar karla kaplı yolda ilerleyemedi. Beyaza bürünen kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarının açılması için çalışma başlattı.

VAN-BAHÇESARAY KARA YOLU ARAÇ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Kar ve tipinin etkili olduğu Van-Bahçesaray kara yolu araç geçişlerine kapatıldı. Van-Hakkari kara yolunun 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde araçlar güçlükle ilerleyebiliyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri yolun açılması için çalışma yürütüyor. Tarihi yapıların kar altında kaldığı kentte besiciler, kar üstünde hayvanlarını otlattı, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki kar birikintilerini temizledi.

Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak

UÇAK SEFERLERİ RÖTAR YAPTI

Van’da kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan İstanbul, Ankara ve Antalya’ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle rötarlı gerçekleşti.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Merkez Edremit ilçesine bağlı Erenkent Mahallesi’nde de yoğun kar yağışından dolayı araçlar yolda kaldı. Kış lastiği olmadığı için yokuşu çıkamayan araçları vatandaşlar iterek kurtarmaya çalıştı. Buz pistine dönen yolda toplu taşıma araçları ise ilerlemekte büyük zorluk yaşadı. Belediye iş makineleri, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Bölge genelinde havanın kapalı ve çok bulutlu olması; Van ve Hakkâri’de ise akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışı beklendiğini belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yer yer sis ve pus hadisesi konusunda da uyarılarını yeniledi.

AA-20231121-32978158-32978153-VANDA_KAR_YAGISIAA-20231121-32977785-32977779-VANDA_KAR_YAGISIAA-20231121-32977785-32977782-VANDA_KAR_YAGISIAA-20231121-32977785-32977784-VANDA_KAR_YAGISI

Kaynak: AA-İHA