Edremit Belediyesi tarafından 25 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması’ tamamlandı. Edremit’in doğal güzelliklerini, mevsimsel bir perspektiften tüm ülke ile tanıştırmak, Van’ın turizmindeki yerini güçlendirmek ve turizmine katkı sağlamak, Edremit ilçesinin sosyal, kültürel ve beşeri yapısını objektifler aracılığıyla yansıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğe onlarca yarışmacı katıldı.

İŞTE FOTOĞRAF YARIŞMASINI KAZANAN İSİMLER

Van’ın Edremit ilçesinin kültür, insan, yaşam, tarih, el sanatları, tarım, mimari, doğal yaşam ve doğasının konu alındığı yarışmada jüri üyeleri birbirinden güzel fotoğrafları seçmek için ince eleyip sık dokudu. Ali İhsan Öztürk, Aslı Erciyes Tosun, Murat Doğan, Murat Cacim, Musa Talaşlı, Nadir Bucan, Savaş Onur Şen ve Özkan Bilgin’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Mehmet Reşit Öner birinci, Faysal Kanber ikinci, Burak Demir üçüncü, Rıdvan Süslü mansiyon, Emrullah Keleş dron ve Fatih Karagülle ise Instagram özel ödülüne layık görüldü.

CANLI TAKİP | VAN EDREMİT 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP | VAN EDREMİT 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALANA 20 BİN TL VERİLDİ

40 fotoğraf ise sergilemeye hak kazanırken, ödüller ise ilerleyen günlerde sahiplerine teslim edilecek. Tek kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlerden birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin, mansiyon ödülü ise 5 bin TL, sergilenmeye layık görülen 40 fotoğrafa da 500’er TL, dron özel ödülü 5 bin TL ve belediye Instagram özel ödülüne de 3 bin TL ödül verilecek.

EDREMİT’İN TANITIMI AÇISINDAN ORTAYA ÇIKAN HER BİR FOTOĞRAF BİRBİRİNDEN KIYMETLİ

Düzenlenen yarışmanın Edremit adına güzel bir çalışma olduğunu dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, başta jüri üyeleri olmak üzere katılım gösteren yarışmacılara teşekkür etti. Edremit’in tanıtımı açısından ortaya çıkan her bir fotoğrafın birbirinden kıymetli olduğunu anlatan Başkan Say, “Bu tür etkinlikler o şehrin güzelliğini ve daha çok tanıtımına katkı sunmaktadır. Saatlerini vererek, en güzel kareyi çekmek için uğraşan yarışmacı kardeşlerime ve bunların belirlenmesi için kafa yoran jüri üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ